Google in een nieuw jasje

google updatesVan 15 mei tot en met 17 mei 2013 vindt Google I/O, de jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars, plaats. Google maakt van dit event gebruik om nieuwe producten en updates voor te stellen. Gisteren kondigde Google reeds enkele updates aan. Google+ krijgt een nieuwe lay-out en enkele nieuwe functionaliteiten, Google maps wordt vernieuwd en ook Gmail krijgt een make-over.

Google+ metamorfose

Het sociale netwerk van Google ondergaat een make-over. De lay-out van Google+ wordt, met andere woorden, volledig opnieuw ingericht. Afhankelijk van je schermgrootte en het apparaat bestaat de lay-out uit een, twee of drie kolommen. Afbeeldingen worden groter weergegeven en nemen een meer centrale rol in. Naast de lay-out gebeurden er ook aanpassingen aan de functionaliteit. Een opvallende wijziging is het gebruik van hashtags. Content op Google+ zal automatisch voorzien worden van een hashtag, wie er op klikt krijgt bij een foto bijvoorbeeld vergelijkbare beelden te zien. Deze wijzigingen, zowel qua lay-out als functioneel, moeten het gemakkelijker maken voor de gebruikers om het sociale netwerk in één oogopslag te scannen.

Vernieuwingen Google maps

Google updatesGoogle Maps voor het web wordt helemaal heropgebouwd. Google heeft meer sociale elementen en personalisatie toegevoegd aan haar kaarten. Zo is het zoekvak van Google bijvoorbeeld in de kaart gezet. Op deze manier wordt de kaart de gebruikersinterface. Als je op een locatie klikt verschijnt er informatie. Deze informatie kan navigatiegegevens bevatten, maar ook sociale resultaten van bijvoorbeeld restaurants die je vrienden beoordeelden. Nog een bijkomende ervaring is de 3D-weergave van de Maps-interface. Een andere nieuwe functie is de manier om Photosphere-beelden in Google Maps te plaatsen. Je kan beelden aan een locatie toevoegen, deze vormen een nieuwe laag informatie die gebruikers kunnen zien.

Gmail in actie

De mailbox van Google, Gmail, ondergaat de komende weken ook een metamorfose. De e-maildienst krijgt knoppen waarmee je dadelijk actie kan ondernemen. Zo kan je bijvoorbeeld reageren op een uitnodiging zonder het mailtje te openen. Deze knoppen, de ‘quick action’-knoppen, verschijnen automatisch bij bepaalde mailtjes. Niet enkel kan je een uitnodiging meteen accepteren, ook kan je restaurants, winkels en andere plaatsen direct beoordelen. Als laatste krijgen de mailtjes met vluchturen en andere informatie over je vlucht een speciale status. De belangrijke info van je vlucht wordt bovenin het scherm weergegeven, zo moet je niet helemaal naar beneden scrollen.

Executive Summary

Google+, Google maps en Gmail krijgen een make-over.
Dat kondigde Google aan op Google I/O, de jaarlijkse conferentie voor developers.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *