Google+ Hangouts zijn gearriveerd!

Een tijdje geleden ging Google van start met Google+ Hangouts on Air voor een beperkt aantal gebruikers weliswaar. Vanaf nu wordt het voor elke ingelogde Google+-gebruiker mogelijk om deel te nemen aan welke Hangout dan ook!

Live, met heel de wereld

Google-hangouts

Google+ Hangouts maken het mogelijk om een soort van videoconferentie op te starten met Google+-gebruikers. Alvorens van start te kunnen gaan, dien je wel eerst een Google+ Hangout plugin voor je browser te installeren. Is dat gebeurd? Dan ben je klaar om je eerste Hangout te beginnen. Tijdens een Hangout is het mogelijk te zien hoeveel en welke gebruikers aanwezig zijn in de Hangout. Nog een leuk extraatje: Google+ Hangouts zijn op te nemen via je YouTube-account. De bèta-periode heeft duidelijk succes gehad! Google heeft aangekondigd dat de lancering van Google+ Hangouts in fases zal verlopen en dat ze het plan hebben om een heel aantal thematische Hangouts te organiseren. Op dit moment zijn er al enkele Hangouts gepland met vedetten zoals Conan O’Brien, Jamie Oliver en Tyra Banks.

Als je even rondkijkt in de Hangout-sectie op Google+ vind je werkelijk Hangouts met de meest uiteenlopende thema’s. Van Engels leren tot hoe je de beste papieren vliegertjes kan maken… Wat je je maar kunt inbeelden, vanaf nu kan je er met mensen van over de hele wereld live online over kuieren, met beeld.

Google-plus-hangoutsInteressant voor online marketing?

Ondanks het beginstadium waarin Google+ Hangouts zich momenteel bevinden, zien we zeker het marketingpotentieel ervan in. Google+ Hangouts rekenen af met heel wat barrières die een synchrone communicatie verhinderen. Dankzij Google+ Hangouts kunnen verschillende mensen tegelijkertijd een engagerende communicatie voeren. Is dit niet de uitgelezen kans om dichter dan ooit te voren bij je klanten komen te staan? De mogelijkheid voor co-creatie zijn onbegrensd!

We denken even luidop: een merk dat met consumenten inspiratie opdoet omtrent productvernieuwingen en innovaties, een bedrijf dat benieuwd is naar de ontvangst van een recent gelanceerd product en graag naar de meningen van gebruikers peilt. Kortom, conversation management kan een geheel nieuwe dimensie krijgen met de toegankelijkheid van Google+ Hangouts. Meer en meer begint het nut van Google+ voor bedrijven en merken zich tastbaar te maken, en we schatten dat diensten zoals Google+ Hangouts hier ongetwijfeld een rol in zullen spelen en hiertoe zullen bijdragen… Mogelijk struikelblok: de inburgering. Afwachten geblazen dus…

Executive Summary

Wat? Google maakt Google+ Hangouts toegankelijk voor het grote publiek
En? Kan dit iets betekenen voor bedrijven en merken?

2 Comments
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *