Google Currents nu ook beschikbaar in België

Google Currents, de app van Google die de concurrentie zou moeten aangaan met Flipboard, is nu ook beschikbaar buiten de VS. Vorige week werd de app onder andere in België beschikbaar gesteld.

Google Currents is een gratis applicatie van Google waarmee je je favoriete blogs en nieuwssites op het internet kan bundelen, en in de app kan laten vertonen in magazinevorm. Op die manier heb je alle informatie verzameld op één plaats, zonder dat je hiervoor alle aparte sites en blogs moet bezoeken. Zowel artikels en video’s kunnen worden weergegeven in de app, alsof je ze in een nieuw magazine leest.

Honderden nieuwsbronnen uit binnen- en buitenland beschikbaar

De app werd in december 2011 gelanceerd in de VS, en tot nu toe waren enkel Amerikaanse nieuwsbronnen beschikbaar. Nieuws kon worden opgehaald van bijna 400 grote Amerikaanse nieuwssites en meer dan 14.000 kleinere bronnen. Maar op dit moment kan je dus ook buitenlandse nieuwsbronnen toevoegen, ook al blijft de content voorlopig sterk Amerikaans getint. De buitenlandse bronnen kan je bovendien vertalen via Google Translate, door gebruik te maken van de wereldbol onderaan een artikel. In totaal kan je vertalen van en naar 38 talen. Artikels die je leuk vind kan je bewaren in een library, zodat deze content ook offline beschikbaar blijft.

Naast Google Currents zelf worden ook een aantal aanverwante apps gelanceerd. Met Producer kunnen uitgevers wiens artikels nog niet worden weergegeven in het platform hun media aanpassen aan de specificaties van de Google Currents.

Google Currents kan je vanaf nu downloaden via Google Play of via de App Store. De app is beschikbaar voor zowel smartphones als tablets met Android of iOS.

Executive Summary

Wat? Google Currents is nu ook beschikbaar in België
En? Met deze applicatie kan je artikels en video’s van je favoriete nieuwsbronnen verzamelen en lezen in magazinevorm.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *