Vind je weg naar Oz met Google Chrome

Naar aanleiding van de nieuwe Disney-film ‘Oz The Great and Powerful’ heeft Google Chrome een nieuw experiment gelanceerd. Een interactieve website waar de rijkdom van cinema en de technische mogelijkheden van het browser gecombineerd worden. Met als doel om plezier te creëren, kijkers een meeslepende ervaring te bieden en een sterke band met hen op te bouwen.

Avontuur met Google Chrome

De bezoekers van ‘Find Your Way To Oz’  krijgen de kans om een interactieve reis te maken door het Kansas Circus. Met eigen camera worden ze zelf een circuspersonage en kunnen ze mini-filmpjes opnemen. Tijdens de luchtballonvaart komt er een storm opzetten. De windhoos neemt je mee naar het land van Oz. De ballon wordt bestuurd door de muisaanwijzer. Als je levend door de windhoos geraakt, beland je in Oz. Volg het tovenaar-avontuur.

Ontwikkeling HTML 5 en open web-technologie

“Find your way to Oz” maakt gebruik van geavanceerde functies:

  • Meeslepende Graphics: Het experiment maakt gebruik van WebGL voor de belangrijkste 3D-omgeving, CSS3-functies zoals CSS overgangen voor diverse visuele verfraaiingen, en GLSL shaders voor de look en feel van de  onheilspellende tornado.
  • Rich Audio: Het 3D-geluid past zich dynamisch aan dankzij de Web Audio API .
  • Interacties via je camera: Door WebRTC’s, getUserMedia  API , kunnen gebruikers circusfiguren worden.

Met deze interactieve website test Google Chrome de mogelijkheden van HTML5. Dit is de nieuwste, nog onafgewerkte, versie van de HTML-standaard. 

Executive Summary

Google Chrome lanceert een nieuw experiment samen met Disney.

Een interactieve website die je mee neemt naar het land van Oz. Dit naar aanleiding van de nieuwe Disney-film ‘Oz The Great and Powerful’.

Leave A Comment




    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *