Google stelt nieuwe Chromebook Pixel voor ter concurrentie met Apple

Google stelde gisteren zijn nieuwe Chromebook Pixel voor. Deze chromebook is geen goedkoop exemplaar zoals de vorige Google laptops, maar is een echte luxe computer met een aanraakscherm dat zo scherp is dat er geen pixels meer te onderscheiden zijn. Met de Chromebook Pixel wil Google de concurrentie aangaan met de MacBooks van Apple.

Hoogtechnologisch aanraakscherm

De blikvanger van de Chromebook Pixel is ongetwijfeld het scherm. Dit aanraakscherm bestaat uit maar liefst 239 pixels per inch, een hogere dichtheid dan het bekende retinascherm dat Apple gebruikt voor de MacBook Pro.

Net zoals de MacBooks van Apple, is de Chromebook Pixel uitgerust met een luxueuze, bijzondere gestroomlijnde behuizing van aluminium. Daarnaast heeft de Pixel een dual-core Intel Core i5-pocessor in huis en 4 gigabyte werkgeheugen. Prijskaartje: 1299 dollar.

Chromebook PixelGericht op de cloud

De Chromebook Pixel is en blijft echter nog steeds een chromebook, wat wil zeggen dat ie draait op het besturingssysteem Chrome OS, dat zowat alles in de cloud doet. De voordelen daarvan zijn dat de chromebooks in enkele seconden opstarten en dat de software om de paar weken een automatische (gratis) update krijgt.

Minder interessant is dat je er weliswaar Google apps kan op laten draaien zoals Gmail, Google Maps en Google Docs, maar programma’s zoals bijvoorbeeld Microsoft Office, Photoshop of iTunes installeren is niet mogelijk. Wie wil videochatten, kan geen beroep doen op Skype, maar moet het stellen met een ‘Hangout’ op Google+.

De Chromebooks hebben trouwens ook geen bijzondere harddrives, aangezien Google ervan uit gaan dat gebruikers hun data online opslaan. Er wordt een Chromebook Pixel gelanceerd met 32Gb opslag voor 1299 dollar of 985 euro, en een versie met 64 Gb en 4G ondersteuning voor 1449 dollar of 1100 euro. Voorlopig zullen de Chromebook Pixels enkel verkrijgbaar zijn in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië

Ideaal voor gamers

De eerdere Chromebooks waren goedkope apparaten die vooral goed waren als tweede computer, om te surfen op internet, te mailen en voor videostreaming. De Chromebook Pixel zou echter een echte ‘game changer’ zijn, die moet kunnen concurrenten met laptops van dezelfde prijsklasse.

Executive Summary

De nieuwe luxecomputer van Google heeft een hoogtechnologisch aanraakscherm, een aluminium chassis en een prijskaartje van 1299 dollar
Kan deze Chromebook Pixel de concurrentiestrijd met Apple aan?

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *