Google Chrome: een browser of een entertainment center?

Google Chrome logo

De tijd dat browsers enkel dienden om te surfen op het web (en regelmatig te crashen) is al even voorbij. Applicaties zijn een belangrijk onderdeel geworden van browsers als Chrome en Firefox. Nu gaat Google nog enkele stappen verder en stelt dat Google Chrome klaar is om high-end  3D games op een snelle en betrouwbare manier af te spelen in wat zij de native client technology noemen.

Als je denkt aan browser games denk je eerder aan iets zoals Farmville, waarbij Runescape de limieten al aftast. Wat Google in gedachte heeft is echter een native client die volwaardige PC en console games kan afspelen. Eén van deze games is Bastion, een Xbox 360 game dat verschillende prijzen in de wacht heeft gesleept. De native client van Google Chrome vormt voor Super Giant Games, de uitgever van Bastion, een manier om een groep van 200 miljoen Chrome gebruikers te bereiken zonder lange downloads of de kosten van een console.

Voordelen van Chrome als game console

Google haalt enkele belangrijke punten aan waarom deze evolutie belangrijk kan zijn voor de toekomst van gaming:

  • Applicaties hebben minder downloadtijd nodig en minder tijd voor een installatie, waardoor potentiële klanten minder snel afhaken.
  • Het zal eenvoudig zijn bestaande PC en console games te integreren in de client.
  • Google heeft vertrouwen in de toekomst van deze nieuwe technologie en investeert daarom in support voor nieuwe technologieën zoals bijvoorbeeld gamepads.
  • Ook voor video, foto en andere browser apps zal de native client technology zorgen voor een snellere en betere gebruikerservaring.

Staan jullie al te springen om te gamen in Chrome of vertrouwen jullie Google niet met je gaming time?

Bron: Venture Beat

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *