Nieuw in Google Analytics: Shortcuts

Google Analytics heeft er weer een nieuw handig snufje bij: de shortcuts. Met shortcuts kan je rapporten super eenvoudig opslagen. Je meest gebruikte rapporten kan je nu in een handomdraai raadplegen telkens je op Google Analytics inlogt.

Shortcuts - Google Analytics

Shortcuts in Google Analytics

Met shortcuts worden de instellingen van een rapport in Google Analytics bewaard, zodat je het rapport niet telkens opnieuw hoeft samen te stellen als je Google Analytics opent. Elke instelling die je aanpast om een rapport samen te stellen, zoals een ‘advanced segment’ of nieuwe metric blijft bewaard in een shortcut totdat je zelf de instellingen aanpast. Ook als je uitlogt en daarna weer inlogt blijven je rapporten behouden. Enkel de ‘date range’ wordt niet onthouden en die moet je dus nog telkens nakijken en opnieuw instellen.

Je kan een shortcut maken naar elk standaard of aangepast rapport. Rapporten die onder de home tab staan, zoals ‘real-time’ rapporten, etc., kunnen echter niet als shortcut toegevoegd worden aan Google Analytics. Ook van de ‘Goals’ kan je geen shortcut maken.

Je shortcuts verschijnen samen in de home tab onder de dashboards. Daar kan je tevens je shortcuts bewerken en bekijken. Elke shortcut is enkel zichtbaar door de gebruiker die de shortcut creëerde, maar kan altijd gedeeld worden met de mail- en export functie van Google Analytics.

Shortcuts in home tabEen shortcut maken

Een shortcut maken in Google Analytics is heel eenvoudig:

  1. Maak een standaard rapport of een ‘custom’ rapport
  2. Stel de gegevens in via segmenten, dimensies, enzovoort
  3. Klik op ‘shortcut’ in de menubalk boven het rapport
  4. Geef je shortcut een naam
  5. Bewaar je shortcut.
  6. Je shortcut is nu beschikbaar in het shortcut menu onder de home tab (zie afbeelding hiernaast)
Executive Summary

Ontdek de nieuwe shortcuts in Google Analytics
Rapporten blijven bewaard en zijn gemakkelijk toegankelijk!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *