Google Ads voortaan ook op Yahoo sites

Yahoo heeft het nieuws bevestigd dat het een akkoord heeft getekend met Google om Google ads op geselecteerde Yahoo- en partnersites te plaatsen. Het is geengoogle yahoo
exclusieve deal dus Yahoo zal ook advertenties van concurrenten zoals Bing (Microsoft) blijven tonen.

De sector reageert erg positief op het nieuws. Het is goed voor de internetgebruikers aangezien Google Adwords een uitzonderlijk platform is. Het grote voordeel van Google ads is het volume aan bezoekers die de zoekmotor als vertrekpunt gebruiken en zo de nodige informatie vinden. Uit onderzoek blijkt dat er voor 100 Google-gebruikers 1 Bing-bezoeker is. Er zijn met de Google Adwords Enhanced campaigns trouwens grote veranderingen op til.

Contextual targeting op Yahoo-sites

Om de Google ads op de sites van Yahoo te vertonen, wordt het Adsense-programma van Google gebruikt dat contextueel relevante advertenties op individuele sites plaatst. Het principe dus van contextual targeting in het Google Display netwerk. De uitgevers worden betaalt op basis van CPC of vertoningen. Op mobiele sites zullen de ads via de Google’s AdMob mobile app worden vertoond.

Uitgebreider netwerk, meer inkomsten

Ook Google is enthousiast over de deal. Ze slagen erin om hun klanten een extra dienst aan te bieden en het netwerk aanzienlijk uit te breiden. Ads worden meer vertoond, de CPC verhoogt en dat doet de kassa rinkelen. En uitgevers worden er ook beter van aangezien ze hun waardevolle content kunnen verzilveren. Yahoo vertegenwoordigt dan ook een uitgebreid netwerk van sites wat clikcs en inkomsten doet stijgen.

Marissa Mayer beklinkt de deal

De onderhandelingen waren al een tijdje aan de gang, maar raakten nooit beklonken. Sinds Marissa Mayer CEO van Yahoo werd, zijn ze in een stroomversnelling gekomen. Mayer is immers een voormalig medewerker van Google en bekleedde een functie op hoog niveau.

Executive Summary

Google en Yahoo bereiken akkoord over Google ads
Marissa Mayer (ex Google) zorgt voor doorbraak

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *