Gmail & Google Drive in je persoonlijke zoekresultaten

Google Drive zoekresultaten

Google verandert elke dag wel iets aan zijn zoekmachine. Vaak zijn deze dagelijkse aanpassingen slechts tests die minder dan 1% van de gebruikers zal zien. Enkele voorbeelden van dergelijke aanpassingen zijn de plaatsing van advertenties, de wijze waarop site-links vertoond worden of de specifieke positie van sites binnen de zoekresultaten.

Andere aanpassingen moeten echter breder en intensiever getest worden. Zo heeft Google al een tijdje een opt-in lopen voor gebruikers van Gmail. Wie meedoet aan het experiment zal bij relevante zoekopdrachten ook zijn mails in de zoekresultaten krijgen.

De Gmail test breidt uit met Google Drive

Een nieuwe test richt zich op Google Drive en Google Calendar. De documenten die je opgeslagen hebt in je Google Account zoals tekstdocumenten en spreadsheets kunnen dan ook vertoond worden in de zoekresultaten net zoals afspraken en reminders in je kalender. Google wilt de samenwerking tussen zijn zoekmachine en andere producten dan ook verbeteren.

Deze test zet de core bussiness van Google, de zoekmachine, dan ook terug centraal als organisatiesysteem voor alle toepassingen van Google die je gebruikt. Als je voor het zoeken van een specifiek document op Google Drive of in Gmail ook terecht kan in Google, moet je minder rondklikken op zoek naar dat ene document, die ene afspraak of die geweldige quote die je je maar half herinnert.

Wil jij dit ook wel eens testen? Dan kan je je inschrijven op de field trial van Google!

zoekresultaten Google Drive Gmailzoekresultaten Google Drive Gmail

Executive Summary

De zoekresulaten van Google breiden verder uit
Een nieuwe test toont je persoonlijke mails uit Gmail en je Google Drive documenten in de zoekresultaten op Google!

2 Comments

  1. AveryMUpdike

    3 months ago

    Asking questions are actually nice thing
    should you be not understanding anything completely, but this paragraph gives good understanding even.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *