Onlyhumans

AndroidAppsFacebook appMeer topics Glass appsGoogleGoogle GlassTwitter app

17.05.2013 - Social

Facebook en Twitter nieuwe apps voor Google Glass

Google maakte op de I/O Conference meer informatie bekend over Google Glass. De futuristische bril zal draaien op het besturingssysteem Android, maar de normale Android apps zullen niet werken op de bril. Ontwikkelaars hebben speciale software nodig om apps te ontwikkelen die werken op Google Glass.

Ondertussen zijn de eerste apps al een feit. Dragers van de Google Glass zullen binnenkort dus al meteen apps van derden, of Glassware, kunnen downloaden. Zo hebben onder andere Facebook en Twitter al een app beschikbaar, maar ook CNN, Elle, Tumblr en Evernote hebben al een app. Eerder hadden ook al The New York Times en Path een app voor Google Glass ter beschikking gesteld.

Mogelijkheden met Glass-apps

Met de apps is het mogelijk om bijvoorbeeld het nieuws op CNN te lezen, of je timeline op Twitter te bekijken, en zelfs om een tweet te plaatsen. Twitteraars kunnen en foto maken via Google Glass, en meteen op Twitter posten onder de hashtag #throughglass. De foto krijgt automatisch de omschrijving “Just shared a photo #throughglass”. Zoek je in Twitter dus op de hashtag #throughglass, dan zie je een overzicht van foto's die werden geüpload door Google Glass, en krijg je meteen een idee van de fotokwaliteit van Google Glass.

Ook via de Facebook app kan je als gebruiker een foto nemen met Google Glass, en meteen op je Timeline plaatsen. De beschrijving die bij de foto hoort kunnen gebruikers gewoon inspreken.

Eerste Glass-game

Er is ook al een eerste Glass-game, die de naam Ice Breakers meekreeg. In dit spel is het de bedoeling dat je kennis maakt met andere Glass-dragers, nadat je eerst een notificatie krijgt dat een andere Glass-drager in de buurt is die ook Ice Breakers speelt. Je start een gesprek met deze persoon, je maakt een foto, en waardeert vervolgens het gesprek. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk punten te scoren.

Google houdt oogje in het zeil

Google houdt overigens een sterk oogje in het zeil, zo zeggen ontwikkelaars. Google wil blijkbaar eerst rustig experimenteren met de apps die momenteel beschikbaar zijn, en testen hoe deze apps de gebruikerservaring van Google Glass beïnvloeden. Zo mogen notificaties bijvoorbeeld niet te prominent in beeld verschijnen.

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans