En plots was er Google Play!

Zonder enige aankondiging hebben Android gebruikers kunnen vaststellen dat Google zijn Android market een nieuwe naam heeft gegeven. Bij het openen van de Google market krijgt men de vraag de nieuwe app te downloaden. Voortaan moeten Android gebruikers hun apps downloaden in Google Play. Opgelet de Google Play app wordt alleen aangeboden aan gebruikers met Android 2.2 of hoger.

Ook de andere online winkels voor muziek, films en boeken hebben een nieuwe naam gekregen, zo spreken we nu van Play Music, Play Movies en Play Books. Men kan Google Play zien als de portaal naar de door Google aangeboden media. Google Play is daarmee een antwoord op Apple’s ITunes.

Google Play: Meer dan een naamsverandering?

Google is al een tijdje bezig met aangeboden diensten en producten meer te groeperen en de niet-succesvolle onderdelen te laten vallen. Want wij geloven dat men bij Google zelf het spreekwoordelijke bos niet meer kon zien.

Het grote probleem, zoals heel vaak met producten van Google, is dat wij in Nederland en België nooit de mogelijkheid hebben gehad om muziek, boeken en films te kopen via de Google online media winkel. En op de dag van vandaag is nog altijd niet duidelijk wanneer deze diensten voor ons toegankelijk worden.

Dus voor Belgie en Nederland verandert er weinig of niets. Want bij ons kunnen enkel Android-gebruikers apps downloaden in Google Play. Wat wel zeer handig is dat je een eigen cloud hebt waarin alle gedownloade apps staan. Zo kan je met je Google-account inloggen om een duidelijk overzicht te krijgen van alle apps.

Executive Summary

Wat? Android Market is Google Play geworden.
En? Google opent zo de aanval op Apple’s iTunes.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *