De Google Real-time Glasses: Terminator in een Google-jasje?

Als we de geruchten mogen geloven, dan is Google op dit moment bezig met het ontwerpen van een bril die in staat zou zijn realtime informatie te verzamelen. Regisseur James Cameron deed het in de jaren ’90 al voor in z’n sci-fi hit Terminator 2. Een goede 20 jaar later lijkt zo’n bril ons nog steeds futuristisch op het eerste zicht, maar is het dat werkelijk? Volgens de NY Times plant Google eind dit jaar al de verkoop van het high-tech hebbedingetje… Nog mooier nieuws is dat de prijs vergelijkbaar zou zijn met wat je tegenwoordig neertelt voor een smartphone.

Wat betreft de technische details zou de Google-bril gebruikmaken van een 3G/4G internetconnectie om de gebruiker te voorzien van realtime informatie, afgaande op zijn omgeving. Dit zou mogelijk gemaakt worden door een ingebouwde lage resolutiecamera. De gebruiker zou doorheen de menu’s kunnen navigeren door het hoofd op een bepaalde manier te bewegen, wat geregistreerd zou worden door bewegingssensoren. Waarschijnlijk zullen location-based services er niet aan ontbreken, dankzij de ingebouwde GPS.

Een zoekopdracht in Google voor “Google realtime glasses” levert ons het volgende op:

Ontwikkelt Google een realtime, Terminator-achtige bril?

 

Het “trendiness”-gehalte van de Google-bril laten we op dit moment nog in het midden. Wel komt Google’s Android hier weer subtiel in het plaatje… Nog steeds toekomstmuziek of eindelijk realiteit? Afwachten geblazen!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *