De 10 leukste aprilgrappen van Google

Google is gekend als dé online grappenkampioen. Ook dit jaar was Google weer van de partij met een hele reeks vergezochte functies en toepassingen. Smeer je lachspieren, want wij geven jou een overzicht van de tien leukste Google aprilgrappen van 2012!

1. De Google Maps 8-bit

Google maakte bekend dat het een Google Maps 8-bit heeft ontwikkeld voor het Nintendo Entertainment System of NES. Met de Google Maps 8-bit zou je alle dingen kunnen doen die je normaal online doet met Google Maps. Ook Google Street View zou beschikbaar zijn. Bovendien heeft de Google Maps 8-bit een microfoon waardoor spraakgestuurd zoeken mogelijk is. Ook internetverbinding is mogelijk: al wat je nodig hebt is een telefoonkabel om aan te sluiten op de Maps 8-bit modem. Kleine tip: mocht Google Maps niet meteen starten blaas dan even en je probleem is opgelost!

2. Google Racing

In 2010 lanceerde Google een technologie om auto’s volledig zelf te laten rijden. De volgende stap zou zijn om de zelfrijdende auto’s te laten deelnemen aan races in samenwerking met NASCAR.

Google Racing

 

3. Google Chrome Multitask Mode

Time is money. Dat is de leuze die in de hedendaagse wereld geldt. Google weet dit maar al te goed en introduceert de multitask mode waarmee je in plaats van één muis, twee of meer muizen ter beschikking krijgt om Google te besturen. Daarmee zou het mogelijk worden om twee games tegelijkertijd te spelen of om met je partner op één computer apart je e-mail te bekijken. Om te vermijden dat je op belangrijke momenten, bijvoorbeeld bij een aankoop, tweemaal op dezelfde knop klikt, sluit de computer automatisch af als de twee cursors te dicht bij elkaar in de buurt komen.

4. Google Street Roo

Google Australië heeft de Google Street Roo aangekocht. De Google Street Roo zou het binnenland of de outback van Australië nu in kaart brengen door een hoofdcamera te plaatsen op de kop van 1000 rode reuzenkangoeroes. De camera zal dan automatisch foto’s maken als de kangoeroes door Australië huppelen. De energie van de camera wordt geleverd via kleine zonnepanelen die bevestigd worden op jasjes die speciaal voor de kangoeroes ontworpen werden. Een GPS in die jas zou dan weer de locatie van de kangoeroes bekend maken.

Kangoeroe met hoofdcamera

5. Google Analytics muziek

Er werd een muzikale feature toegevoegd aan Google Analytics. Voortaan is het mogelijk om muziek af te spelen op basis van de bezoekersaantallen. Je kan kiezen tussen Piano en Sitar.

Google Analytics muziek

6. Google Weather Control

Staat het weer van de dag je niet aan? Heb je liever een warm lentezonnetje in plaats van de aprilse buien? Geen probleem! Dankzij Google kan je nu zelf het weer aanpassen op elke mogelijke plaats. Als je bijvoorbeeld Weather Amsterdam intypt, zie je de weersvoorspellingen voor Amsterdam. Deze kan je eenvoudig aanpassen door het menu ‘weer’ aan te passen en de temperatuur in te geven. Na een klik op de rode knop ben jij verantwoordelijk voor het weer in die regio.

Google Weather Control

7. De YouTube DVD’s

Eindelijk is het zover! De YouTube filmpjes zijn beschikbaar op DVD! Dankzij de DVD collectie kan je alle YouTubefilmpjes nu offline bekijken. Alle video-inhoud werd bovendien netjes gecategoriseerd, zodat je snel de gewenste video vindt. Als je een video wilt waarderen kan je groene en rode duimen opsturen via de post die bij de makers van de film terechtkomen. Let wel op: als je de DVD’s bestelt komen er 175 vrachtwagens de DVD’s afleveren, zorg dus dat je thuis bent!

YouTube op DVD

Gmail tap8. De Gmail tap

Het QWERTY toetsenbord bestaat al een tijdje en werd nog steeds niet gewijzigd. Het team van Gmail denkt echter dat het veel te lang duurt om met een QWERTY toetsenbord je bericht te typen. Daarom werd de Gmail tap in het leven geroepen: een toetsenbord met twee tekens, namelijk een punt en een streep, ofwel de Morsecode. Op die manier kan je zeer snel berichtjes typen, je hoeft enkel de Morsecode te leren.

 

9. Google Really Advanced Search

De Advanced Search van Google is al lang beschikbaar, maar nu is er ook de Really Advanced Search. Hiermee kan je zoeken op basis van lettertype en achtergrond. Er zijn ook verschillende zoekopties aanvinkbaar zoals bijvoorbeeld ‘woorden die bijna, maar toch niet helemaal, klinken als’.

10. Google Adwords Click-To-Teleport

Speciaal voor de adverteerders introduceert Google de Click-To-Teleport functie. Met de Teleport functie worden alle advertenties voorzien van een blauwe knop waarmee het mogelijk wordt om jezelf meteen naar de locatie van de winkel in kwestie te teleporteren. Als het gaat om winkels met meerdere vestigingen kan je zelf kiezen naar welke vestiging je geteleporteerd wordt.

Google Adwords click to teleport

 

 

 

Executive Summary

Wat? Google heeft weer enkele schitterende aprilgrappen bedacht
En? Geniet mee van de 10 leukste aprilgrappen van 2012!

3 Comments

 1. Yordi Pauptit

  10 months ago

  Staan een aantal leuke grappen bij! Ben zelf toch nog wel het meest fan van nummer 1 en nummer 10!

  Met vriendelijke groet,
  Yordi Pauptit

 2. FotoPromo

  10 months ago

  Schitterende post :-). Er zitten inderdaad heel wat goeie tussen. Bedankt

 3. TwanaCCarino

  3 months ago

  Oh my goodness! Incredible article dude! Thank you so much, However I am experiencing
  problems with your RSS. I don’t know exactly why I am struggling
  to join it. Could there be anybody having identical RSS problems?

  Anyone that knows the perfect solution is
  it possible to kindly respond? Thanks!!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *