CES 2012: Google TV, MySpace reloaded, Microsoft en gadgets

CES staat voor Consumer Electronics show: één van de grootste bijeenkomsten voor liefhebbers van de nieuwste technologie. Als marketeer kijken we hier natuurlijk ook vol verwachting naar uit. Deze nieuwe technologieën zullen een invloed hebben op de manier waarop we de komende jaren advertenties en (online/mobile) marketing zullen zien evolueren.

Ook bedrijven als Google nemen gretig deel aan deze bijeenkomst en lanceren er hun nieuwste producten. Google TV is waarschijnlijk de belangrijkste focus van de onderneming  op CES 2012. met nieuwe partners als LG en Marvell en bestaande partners als Sony en Samsung komt deze manier van tv kijken weer een stap dichter bij mainstream.

Google TV, say what?

Google TV is in feite software voor internettelevisie. Dit betekent dat je geen kabelabonnement nodig hebt, maar eenvoudig kan streamen. YouTube is één optie, maar ook streaming services als Netflix, Amazon Instant Video en HBO GO zijn mogelijkheden voor de Google TV (indien je de nodige abbonnementen betaalt natuurlijk … en in Amerika woont).

Google maakt echter geen hardware. Dit besteden ze liever uit aan merken als LG, Sony en Samsung, wat helemaal niet verrassend is, want ook de Chrome books, Android phones en Android tablets worden niet door Google gemaakt.

Google denkt echter graag cross-platform en dit voelen we ook bij enkele van de concepten van hun Google tv. Zo kan je apps toevoegen aan je tv net als je dit kan doen met de browser Google Chrome en op het Android besturingssysteem op je smartphone of tablet natuurlijk. Daarnaast geeft Google advies voor nieuwe series, films en YouTube filmpjes gebaseerd op je kijkgeschiedenis. Google does love data, doesn’t it?

Justin Timberlake presents MySpace TV

Ook MySpace gaat zich wagen op tv. Samen met Panasonic brengen ze MySpace TV op de markt. Dit is zowel een smartphone/tablet applicatie als een onderdeel van Panasonic’s VIERRA Connect toestellen. De nadruk ligt op sociale interactie en muziek. De combinatie waarvoor MySpace befaamd was tijdens zijn hoogtepunt. In juni vorig jaar kocht Justin Timberlake MySpace op samen met een groep investeerders, we hopen alvast voor hem dat dit een succes wordt. Je kan je in ieder geval al inschrijven voor een bètaversie van MySpace TV op de PC.

Ultrabooks en smart tv’s

Natuurlijk zijn er ook enorm veel gadgets die tijd krijgen op deze beurs voor de techlover. Acer brengt de dunste ultrabook ter wereld, Samsung gaat voor smart tv’s die je door middel van beweging kan besturen (dus geen afstandsbediening nodig) en ook met je tv kan surfen en games als Angry Birds kan spelen door beweging. En wij dachten dat met een Wii spelen er al lachwekkend uit zag, wacht maar tot je een bedrijfsnaam staat uit te beelden (met of zonder muziek van YMCA)

Keynote van Microsoft

We zouden al snel vergeten dat een dergelijke conferentie ook tal van sprekers heeft. Hieronder vind je de keynote van Microsoft van maandag 9 januari, zeker het bekijken waard met thema’s gaande van hun populaire besturingssysteem, Windows phones tot de Xbox. Voor een lijst van alle sprekers kan je op de website van CES 2012 terecht.

Executive Summary

Wat? CES 2012: dé conferentie voor de liefhebber van technologie en gadgets
TV? Met Google TV, MySpace TV en smart tv’s staan er veel veranderingen op til
Gadgets? De dunste ultrabook ter wereld gemaakt door Acer

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *