Bezoek een Google datacenter met Streetview

Google datacenter

Transparantie is voor vele ondernemingen een moeilijk gegeven, maar Google geeft hen een goed voorbeeld. Dit keer doen ze dat letterlijk, zo kan je het Google datacenter in North Carolina nu ook bezoeken met Google Streetview. Je kan doorheen het gebouw wandelen en alles bekijken van de servers tot de werknemers aan het werk.

Omdat het datacenter best groot is, is er ook de begeleide rondleiding. Met een YouTube video krijg je de highlights te zien zonder zelf je weg te moeten zoeken. Als je Google kent weet je dat je je aan enkele easter eggs mag verwachten in de video. Zo is er bijvoorbeeld een Stormtrooper die de servers bewaakt op 00:24 en kan je op 00:18 zien dat ook Google werknemers nog gerickrolled kunnen worden.

Video rondleiding door een Google datacenter

Google Green | Hernieuwbare energie in de Google datacenters

Natuurlijk zijn de datacenters van Google geen gimmick, ze zijn het kloppend hart van de zoekmachine en de andere Google producten. Het is dan ook goed te weten wat er achter de schermen gebeurt. Zo investeert Google in hernieuwbare energie om zo het hart gezond te houden bij wijze van spreke. Hiervoor heeft het windmolenparken aangelegd en ook gigantische velden bedekt met zonnepanelen. Wil je meer weten over de groene investeringen van Google? Bezoek dan even de Google Green site!

Wij vinden alvast dat Google een goed voorbeeld geeft. De onderneming is winstgevend en investeert in de ontwikkeling van nieuwe technologieën zowel online als op vlak van hernieuwbare energie. Niet iedereen is echter zo positief over Google. Wat vind jij van het Google datacenter en Google zelf?

Executive Summary

Google datacenter
Heb jij altijd al eens willen zien waar Google zijn gegevens bijhoudt? Neem dan snel een virtuele tour doorheen het Google datacenter in North Carolina.

1 Comment

 1. ArleanQBucks

  3 months ago

  I do not know whether it’s just me or if perhaps all the others encountering issues with your website.

  It looks like several of the written text within your content are running away from the screen. Can somebody
  else please comment and inform me if this is happening
  for them too? This could be described as a issue with my browser because I’ve had this happen previously.
  Kudos
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *