Barack Obama op Google+: live hangout toont Obama als HR assistant

Obama is al enige tijd actief op Google+, we verwachten niets minder van de social media president … of in ieder geval van zijn social media team. Gisteren ging hij echter enkele stappen verder door een live Google+ hangout te organiseren. Tijdens deze hangout konden gewone Amerikanen hem vragen stellen in navolging van de State of the Union. De vragen die hij voorgeschoteld kreeg waren natuurlijk gescreend, maar niet door Obama’s team. Amerikanen konden hun vraag in een YouTube filmpje formuleren, waarna iedereen kon stemmen op zijn favoriet. De populairste van deze vragen werden dan live gesteld aan Obama.

Live Google+ Hangout

Een van de vragen die hij kreeg was van een vrouw wiens man een ingenieur is die al enkele jaren geen job meer vindt. Zij vroeg of het wel een goed idee is om werkkrachten vanuit andere landen aan te trekken als er Amerikanen zijn die geen job vinden. De Amerikaanse president haalde echter aan dat in zijn contacten met de industrie bleek dat er een tekort is aan ingenieurs met ervaring, hij beloofde zelfs de CV van de man door te sturen naar enkele ondernemingen waarvan hij weet dat ze ingenieurs zoeken. Ik vermoed dat een president die je CV doorstuurt  toch wel enige kracht bij je sollicitatie zet.


Natuurlijk doet Obama meer dan enkel mensen aan een job helpen, voor een video van de volledige Google+ Hangout kan je terecht op Obama’s Google+ pagina. Deze pagina is tevens een mooi voorbeeld van een erg succesvolle Google+ pagina, maar we verwachten uiteraard niet minder van Obama.

Denk je dat dergelijke live interviews met “gewone mensen” de toekomst zijn van politiek of ben je niet meteen te vinden voor een Google+ hangout met Elio Di Rupo of Mark Rutte?

Executive Summary

Wat? Een live Google+ Hangout met de president van de Verenigde Staten
En? Als Obama niet herverkozen wordt, vindt hij zeker en vast werk in de HR!

1 Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *