Google-Flash: Alle flash sites geïndexeerd dankzij verbeteringen aan de Flash content indexering door Google

GooglebotBij het opzetten van een website gaat er veel tijd uit naar de beslissing of de site dient ontworpen te worden zodat hij geoptimaliseerd is voor Google of dat hij ontworpen dient te worden met behulp van flash content zodat hij er mooi uitziet. Degene die kiezen om goed te scoren op Google, kiezen meestal voor een SEO-vriendelijke website.

Omdat Flash content en een SEO-vriendelijke website niet echt samen gaan wordt Flash content soms genegeerd, hoewel ze het site design verbeteren. Google komt nu met goed nieuws voor ontwikkelaars.

Ongeveer twee jaar geleden kondigde Google aan dat ze, dankzij een samenwerking met Adobe, content gebaseerd op Flash-technologie beter kunnen indexeren. En vorig jaar deelden ze mee dat ze externe hulpmiddelen toegevoegd hadden die de indexering van SWF content verbetert.

Software Engineers van Google zeiden het volgende:

“Vorige maand hebben we onze indexeringmogelijkheden van SWF uitgebreid dankzij onze voortdurende samenwerking met Adobe en een nieuwe bibliotheek die robuuster en meer compatibel is met Flash Player 10.1. Daarbovenop zijn we verbeterd in het herkennen en indexeren van sites die JavasScript gebruiken om SWF content te inbedden dankzij de verbetering van de wijze waarop we met JavaScript omgaan.”

Al bij al laat de vernieuwde SWF indexeringstechnologie Google nu toe om content van SWF bestanden op miljoenen pagina’s over het web te zien.

Google blijft zowel werken aan het indexeren van ‘deep linking’ (content binnen een applicatie gebaseerd op Flash technologie waarnaar gelinkt wordt vanop dezelfde applicatie) als aan het verder verbeteren van de indexering van SWF files uitgevoerd door JavaScript.

Googlebot ontdekt nu ook al URL’s in SWF bestanden en volgt die links. Dus als SWF content links bevat naar pagina’s binnen uw website, is Google in staat om die pagina’s ook te crawlen en en te indexeren. Goed nieuws dus! Vanaf nu worden alle pagina’s geïndexeerd en hoeft een mooi design met Flash content dus niet genegeerd te worden om goed te kunnen scoren op Google.

2 Comments

 1. Sven De Meyere

  12 months ago

  Die laatste 2 zinnetjes zijn wel nogal vrij kort door de bocht, vind ik persoonlijk.

  Mooi dat Google een extra stap heeft gezet in het indexeren van Flash content, maar in hoeverre deze links dan ook nog waarde doorgeven, is nog iets anders.

  Ik zou niet durven stellen dat Flash nu een volwaardig alternatief is voor een SEO-vriendelijke HTML website.

 2. Tom Bogaert

  12 months ago

  Hoi Sven,

  Je hebt gelijk. De conclusie is nogal kort door de bocht, maar als je rekening gaat houden met de mogelijkheden binnen flash 10, kan het in theorie een evenwaardig alternatief zijn. In theorie dus, want we weten allemaal dat designers, flash-developers geen rekening zullen houden met zoekmachines. Zoals journalisten vasthouden aan dichterlijke vrijheid…

  Bedankt voor je feedback!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *