Laadtijd van landingspagina nu ook zichtbaar bij zoekwoordanalyse

Zoals reeds eerder aangekondigd zal de laadtijd van de landingspagina zijn rol gaan spelen in de kwaliteitsscore van Google. Intussen is de richtlijn van Google hier wat specifieker in geworden, namelijk midden juni is het zover. Vanaf dan wordt ofwel de landingspagina van een specifiek keyword beoordeeld ofwel de traagste landingspagina van de bijhorende advertentiegroep. Deze graad wordt dan mee opgenomen bij de reeds aanwezige elementen zoals kwaliteit van de landingspagina, relevantie van het keyword, kost per klik,…

Vanaf begin deze maand kan je al bekijken of de laattijd van de landingspagina’s een goede beoordeling krijgt of niet. Handig en zeker iets om rekening mee te houden. Mocht de beoordeling wat tegenvallen, kan je maar beter meteen aan de slag!Laadtijd van landingspagina nu ook zichtbaar bij zoekwoordanalyse

Voor meer info kan je het best eens kijken in dit artikel.

6 Comments

 1. Kenneth

  16 months ago

  In hoeverre dit effectief een effect zal hebben op de cpc valt nog af te wachten. Maar het is in ieder geval een stap in de goeie richting. Nu kan je tenminste zwart (enfin groen :-)) op wit aan klanten laten zien hoe groot het belang is van een redelijke laadtijd voor een succesvolle campagne.

 2. Conversie ratio

  16 months ago

  Het mes snijd aan twee kanten. De gebruiker wordt er beter van (snelle landingspagina is positief voor de gebruiker) en Google wordt er ook beter van (slechte landingspagina > slechte kwaliteitsscore > hoge cpc) zie http://www.conversieratio.nl/laadtijd-landingspagina-onderdeel-van-adwords-quality-score voor meer details!

 3. Tom Bogaert

  16 months ago

  Wim, mooie post! Wordt er ook ergens vermeld wat een goede laattijd is? Zal dit per zoekterm worden aangegeven in adwords? in raportten?

 4. Wim

  16 months ago

  Na wat opzoekwerk van onze Google-vrienden blijkt dat een landingspagina als ‘traag’ wordt bestempeld van zodra de laadtijd van een landingspagina 3 seconden langer duurt dan de gemiddelde regionale laadtijd. Dit gemiddelde is gebaseerd op de locatie waar de site wordt gehost.

  Rapportjes trekken uit Adwords waarin de laadtijd wordt beoordeeld per keyword of per ad group blijft nog even toekomstmuziek. Zoals we van Google gewoon zijn worden dergelijke nieuwe features met mondjesmaat aangepast en/of toegevoegd.

 5. JayAre

  16 months ago

  Als ze nu eens de laadtijd van de landingspagina verminderen met de gemiddelde laadtijd van AdWords vanop de locatie waar je je bevindt…

  ;-)

 6. Anthony Game

  15 months ago

  Laadtijd inclusief javascripts lijkt mij lastig te meten door Google…
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *