Advocaten van Google richten hun vizier op Android makers

Google is al sinds 2008 klant bij het bekende advocatenbureau Pepper Hamilton. Dit advocatenbureau helpt Google bij het opstellen, registreren en verdedigen van 50 patenten. Van die 50 patenten zijn er 11 onderdeel van Android. Nu blijkt echter dat Pepper Hamilton ook de rechten verdedigt van een patent troll die Android aanklaagt. Google is hier helemaal niet over te spreken en eist dan ook dat Pepper Hamilton de samenwerking met deze organisatie stopzet.

Het bedrijf dat de Android makers aanklaagt is Digitude. Digitude heeft een aantal patenten overgenomen van Apple om de aanval te kunnen inzetten op Google. Apple heeft de afgelopen jaren al vaker gewezen op de inbreuken van Android op Apple patenten. Zo was het Steve Jobs zelf die persoonlijk vroeg aan de topmannen van Google om te stoppen met technologieën van het iOS te gebruiken in hun Android systemen. Google was zich echter nooit van kwaad bewust en is gewoon doorgegaan met het verder ontwikkelen van hun Android-systeem.

Google vind nu dat Pepper Hamilton hun vertrouwen heeft geschonden door Google helemaal niet op de hoogte hebben gebracht van de relaties met hun anti-Google klant. Voor Google gaat het ook verder dan enkel vertrouwen want het advocatenbureau heeft ook heel wat technische en juridische kennis die nu tegen Google kan worden gebruikt.

Google vindt het dus helemaal niet kunnen dat Pepper Hamilton zijn eigen klant beschuldigt van patentschending. Door de grote hoeveelheid aan patentrechten met hun juridische kluwen is een zekere overlapping bij een advocatenbureau meer dan normaal. Een bureau als Pepper Hamilton heeft meer dan 500 advocaten wereldwijd met ieder zijn eigen klantenbestand waaraan men verder bouwt.

En we zien trouwens meerdere bedrijven die dezelfde advocatenkantoren onder de arm nemen om een zaak aan te spannen. Zo is Apple klant geworden bij de advocaten van Freshfields om Samsung aan te klagen in de landen Nederland, Duitsland en Frankrijk.

1 Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *