Adverteren op YouTube, meer dan online video alleen


De winst van Google is bijna volledig gebouwd op advertenties. De zoekmachine is dus steeds op zoek naar nieuwe manieren om adverteerders hun doelgroep te laten bereiken. Ook voor de online video site YouTube zoekt Google constant naar nog indrukwekkendere oplossingen. Je kan op de populaire website al langer advertenties tegenkomen naast enkele filmpjes. Google gaat echter veel verder met de marketingmogelijkheden van de online videosite en komt soms erg creatief uit de hoek in samenwerking met adverteerders.

Interactieve YouTube kanalen

De meest creatieve toepassingen vinden we in de YouTube kanalen. In samenwerking met YouTube hebben sommige adverteerders erg indrukwekkende video’s kunnen opzetten. Hoewel dit geen advertenties zijn, hebben ze wel een groot viraal effect. Hierdoor krijgen de makers meer verkeer naar hun website of meer buzz rond hun product.

Zo waren we vorig jaar Tipp-ex volledig vergeten. Wie heeft er nog Tipp-ex nodig in het digitale tijdperk? Tot ze investeerden in een wel erg interessant YouTube filmpje. Op het YouTube kanaal van Tipp-ex kan je nog altijd kijken naar ‘Man shoot bears’. De video verspreidde zich enorm snel en bijna iedereen heeft hem wel gezien. Indrukwekkend was vooral dat ze hun product centraal wisten te zetten.

Maar ook grote filmstudio’s gebruiken Youtube voor creatieve acties. Zo is het YouTube kanaal van Kung Fu Panda 2 erg indrukwekkend. Net zoals bij Tipp-ex slaagden de marketeers van Dreamworks erin om niet beperkt te zijn door de dimensies van enkel het YouTube filmpje.

Homepage

Minder creatief zijn advertenties op de homepage. Daartegenover staat een veel groter bereik met ongeveer 150 millioen impressies per dag. Deze advertentiepositie is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. In de eerste plaats moet je een breed publiek targeten om hier voordeel uit te halen. Daarnaast moet je ook een serieus budget beschikbaar hebben, een toppositie op YouTube is zeker niet goedkoop.

Kung Fu Panda 2 op de YouTube homepage

Pre-roll

De nieuwe advertentiemethode die Google nu overweegt heet pre-roll. Dit betekent dat je een video advertentie te zien krijgt voordat je een ander filmpje kan bekijken. Op het eerste zicht lijkt dit wel heel erg irritant voor de gebruikers, maar er hangen enkele voorwaarden aan vast.

Zo krijg je geen pre-roll te zien als je via de homepage bent binnengekomen. Enkel als je direct naar een kanaal of een video gaat zal je eerst een korte advertentie (circa 15 seconden) te zien krijgen.

Daarnaast zal het ook enkel voor je eerste video van de dag zijn. Je hoeft je dus geen zorgen te maken, Google is nog steeds geen commerciële zender met spotjes voor, na en tussen een fimpje. Vanaf donderdag zal deze vorm van adverteren worden toegepast in Amerika. De rest van de wereld zal schijnbaar nog even moeten wachten op extra advertenties.

De laatste voorwaarde is misschien wel de belangrijkste. Er komen enkel pre-rolls bij officiële YouTube Partners. Partners zijn bedrijven en personen die unieke content maken voor YouTube en in ruil hiervoor inkomsten krijgen van de advertenties die naast hun filmpjes komen.

Als wij mogen kiezen?

Natuurlijk zijn interactieve YouTube kanalen de coolste keuze. Voor een verzekerde ROI kies je echter beter voor een pre-roll of een standaardadvertentie naast andere filmpjes. Deze kosten veel minder, je kan het effect beter meten en je kan je doelgroep targeten.

17 Comments

 1. TracyCed

  1 month ago

  wh0cd366229

 2. TracyCed

  1 month ago

  wh0cd503413 Benicar

 3. Eugenebag

  1 month ago

  wh0cd341429 cheap tadalafil

 4. TracyCed

  1 month ago

  wh0cd86053 order sildenafil

 5. Eugenebag

  1 month ago

  wh0cd45557 tadalafil

 6. TracyCed

  1 month ago

  wh0cd338133 generic elimite

 7. TracyCed

  1 month ago

  wh0cd378629 diclofenac pills

 8. AaronNit

  1 month ago

 9. Eugenebag

  1 month ago

 10. AaronNit

  1 month ago

  wh0cd892677 buy cymbalta

 11. Eugenebag

  1 month ago

  wh0cd70357 nexium online

 12. AlfredGeasy

  1 month ago

  wh0cd4915 lynoral

 13. Charlesimams

  29 weeks ago

  wh0cd328940 albendazole
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *