3D Photo Tours bekijken van bekende monumenten in Google Maps

Google zit de laatste dagen zeker niet stil, zoveel is duidelijk. Nadat eerder deze week nog Google Drive wereldwijd werd gelanceerd, komt The Big G vandaag al met iets nieuws op de proppen. Deze keer krijgt Google Maps er een nieuwe functie bij.

Het is voortaan namelijk mogelijk om bekende monumenten te bekijken via een 3D Photo tour, gemaakt van alle foto’s die voordien al werden opgeladen door gebruikers in Picasa en Panoramio. Verschillende mensen hebben hier een grote hoeveelheid foto’s genomen van een beroemde trekpleister vanuit alle mogelijke hoeken en standpunten.

Met behulp van een geavanceerde beeldbewerkingstechnologie die patronen kan herkennen in al deze foto’s en daaruit de beeldhoeken en posities kan berekenen, heeft Google al deze foto’s netjes aan elkaar geplakt, om zo een mooie fotoreeks van het betrokken gebouw of monument te creëren. Het geeft je als gebruiker het gevoel dat je rond het gebouw of monument vliegt, waardoor je het ook van alle kanten te zien krijgt. Op die manier biedt deze Photo tour toch een meerwaarde, aangezien je bij Google Street View meestal slechts 1 kant van het gebouw te zien krijgt.

Erg handig dus voor mensen die een reis plannen, en vooraf al een gevoel willen krijgen van hoe het er op de toeristische trekpleister aan toe gaat. Het laat je als toerist toe om beter je bezoeken te plannen. Of indien je geen budget hebt om op reis te gaan, en toch eens het gevoel wil krijgen die toeristische trekpleister bezocht te hebben.

In totaal werden zo’n 15.000 beroemde plaatsen op deze wereld geselecteerd, waarop je nu als gebruikers Photo Tours kan toepassen. Zo kan je bijvoorbeeld een photo tour zien van de Eiffeltoren in Parijs, het Collosseum in Rome of het Operagebouw in Sydney.

Je kan de Photo tour optie selecteren in het navigatiepaneel in de linkerkant van Google Maps. Hieronder alvast een voorsmaakje vanop de Google-blog.

Executive Summary

Wat? Vanaf nu kan je 3D photo tours bekijken van bekende plekken in Google Maps.
En? Op die manier kan je bijvoorbeeld de Eiffeltoren of het Collosseum bezoeken vanop je PC.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *