“Snowden’s Leaks: the Game” blijkt groot internationaal succes

Het verhaal van computerspecialist en klokkenluider Edward Snowden is niemand ontgaan. Nog even kort: de voormalig NSA-medewerker onthulde dat de Amerikaanse overheid op grote schaal privégegevens verzamelt van gebruikers via internetdiensten als Google en Facebook. De reden? Door de spionagepraktijken te onthullen wil hij Amerika beter maken. Na deze bekendmaking begon een klopjacht op deze jongeman.

Terwijl in Nederland ontwerpt Robin Ras van MijnGame.nl een “Snowden game”. Om rond deze serieuze nieuwsberichten ook iets luchtig aan te bieden. 

Snowden’s Leaks: the Game

In eerste instantie begon de game als een grapje, maar ondertussen is het spel een grote internationale hit. In het spel speel jij de klokkenluider. Net als Snowden moet je proberen stiekem alle data van de NSA te downloaden. Dit moet je doen zonder gepakt te worden door NSA agenten of Obama. Als het lukt om de data te downloaden is het tijd om de geheime data van de NSA te lekken.

Snowden’s game is groot succes

De 23-jarige Ras ontwierp dit spel in 72uur en ontwikkelde het samen met Nieuwsgame.nl. De opzet van het spel was een satirische commentaar op de actualiteit. Wat Ras niet zag aankomen was de populariteit van het spel. Slechts een week na de lancering van het spel had het maar liefst honderdduizend spelers.

Vanwaar het succes?

Internationale pers zoals Mashable, Kotaku & SNBC merkte de game op. Daarna steeg het aantal downloads massaal. De servers van MijnGame.nl kregen het zelfs moeilijk om online te blijven. Natuurlijk speelt hierin niet enkel de pers een grote rol. De grootste rol in dit succes is weggelegd voor Social Media. Ondertussen werden er meer dan 40 000 tweets verstuurd over het spel.

Executive Summary

Wereldwijd wordt er gezocht naar Edward Snowden, de klokkenluider.
In Nederland spelen ze Snowden’s Leaks: the game!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *