Is het einde van Firefox nabij?

FirefoxJe hebt het waarschijnlijk al gemerkt, maar de laatste dagen is er heel wat te doen omtrent de toekomst van Firefox. De vuurvos heeft het laatste jaar inderdaad heel wat te verduren gekregen, onder andere de opkomst van Chrome en de overloop van eigen talent naar het Google hoofdkwartier.

Om nog wat meer olie op het vuur te gooien, blijkt nu ook dat een belangrijke deal tussen Firefox en Google binnenkort zal aflopen in november. In 2010 betaalde Google namelijk zo’n 100 miljoen dollar om de standaardzoekmachine te zijn in de Firefox browser, goed voor zo’n 84% van de totale inkomsten.

Het is nog niet duidelijk of dat contract verlengd zal worden. Ook Firefox zelf blijft behoorlijk vaag hieromtrent:

“We currently have partnerships with a number of search providers that differ by market. Our largest contract, with Google, comes up for renewal in November. We have every confidence that search partnerships will remain a solid generator of revenue for Mozilla for the foreseeable future.”

Click to tweet!

Wat alleszins wel duidelijk is, is dat zo’n contractbeëindiging een serieuze deuk in het inkomen van de open-source browser betekent, met een eventueel faillissement tot gevolg. Is dit dus het einde van Firefox of zal Google’s concurrentie, Bing en Yahoo, deze kans aangrijpen om wat marktaandeel af te snoepen?

Via: ZDNet

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *