Zo worden je artikels meer gedeeld op Facebook

Partager des articles sur Facebook

Artikels die veel gedeeld worden op Facebook? Dat is een doel van iedere social media marketeer. Interessante content delen is een belangrijk element, maar dat is zeker niet het enige waarmee je rekening moet houden. Ook de ‘open graph tags’ moeten juist toegevoegd zijn. Het wat, waarom en hoe ontdek je hieronder. Klaar voor boomende Facebook-updates?

Voeg de juiste ‘open graph tags’ toe

Plaats je de URL van een blogartikel in een status op Facebook? Dan geeft de sociale netwerksite je onmiddellijk informatie over het artikel. De titel, de eerste zinnen en de afbeelding verschijnen meteen. Als dat niet gebeurt, zijn je ‘open graph tags’ waarschijnlijk niet correct toegevoegd. Open graph tags zijn stukjes code die aan de HTML-code van je website moeten toegevoegd worden. Facebook gebruikt die informatie dan om een voorbeeld van het artikel weer te geven. Zo geeft ‘og:title’ de titel van je artikel aan, ‘og:description’ een korte beschrijving van je artikel, ‘og:site_name’ de naam van je site, ‘og:url’ de URL van de pagina met het specifieke artikel, ‘og:image’ de bijhorende afbeelding en ‘fb:app_id’ de identiteit van de website. Vooral dat laatste element is heel belangrijk voor Facebook Insights, de analysetool van Facebook waarmee je de interactie op je updates meet.

Gebruik de ‘open graph debug tool’ ter controle

Controleer met de ‘open graph debug tool’ of al de ‘open graph tags’ juist zijn toegevoegd. Met die tool zie je trouwens ook hoe Facebook je link ziet en welke ‘tags’ aangepast moeten worden.

Heb je een Yoast-plugin geïnstalleerd op je blog? Dan moet je je geen zorgen maken over de ‘open graph tags’. Eind maart 2015 vond er namelijk een update plaats, waardoor Yoast 2.0 of WordPress SEO 2.0 van Yoast tot leven kwam. En dat brengt natuurlijk verschillende nieuwigheden met zich mee. Zo brengt Yoast die tags automatisch in orde. Controleren of alles klopt, kan natuurlijk nooit kwaad. Een ander voordeel van Yoast 2.0? Wanneer je link geen afbeelding bevat, kiest de tool een foto van op je startpagina.

Let op de grootte van je afbeeldingen

Post je een link op Facebook? Dan verschijnt er vanzelf een afbeelding bij. Controleer wel altijd of de afbeelding van goede kwaliteit is. Op een link met een kleine afbeelding zal veel minder geklikt worden. Handige vuistregel: zorg dat je een afbeelding uploadt met een resolutie van 1200×628 pixels en een verhouding van 1,91:1. Zo is je afbeelding groot genoeg en van hoge kwaliteit, waardoor je post meer opvalt.

De ‘open graph tags’ controleren, meer volgers aantrekken en hen interessante content aanbieden, dat is de boodschap.

Click to tweet!

Analyseer het engagement op je posts

Facebook genoeg informatie bieden over je site is belangrijk, maar daar blijft het niet bij. Je link en afbeelding mogen er namelijk nog zo mooi uitzien, als je content je volgers niet aanspreekt, zal het artikel niet gedeeld worden. Meer volgers aantrekken en hen interessante content aanbieden, dat is de boodschap.

Enkele tips:

  • Verhoog het aantal volgers: Zorg ervoor dat mensen je pagina kunnen volgen. Controleer bij je Facebook-instellingen of je al toelaat dat andere mensen je volgen. Zo krijgen zij je updates op hun startpagina te zien.
  • Analyseer je cijfers: Welke updates brachten veel mensen naar je site? Bij welke posts was er veel engagement (veel likes, veel reacties, veel gedeeld)? Bekijk de cijfers via Facebook Insights.
  • Pas je kennis toe: Door de analyse van de cijfers ontdek je welke updates je volgers interessant vonden. Leer hieruit en gebruik die kennis voor je volgende posts.
Executive Summary

Zorg ervoor dat Facebook de juiste informatie heeft over je artikelen. Voeg daarnaast een kwaliteitsvolle afbeelding en een aantrekkelijk tekstje toe. Analyseer achteraf je posts en onderzoek welke onderwerpen en soort artikels je volgers interessant vinden.

1 Comment

  1. Thank you a bbunch for sharibg this with all of uus
    yyou really understand hat you’re speaking approximately!
    Bookmarked. Kindly also talkk over with my site =). We may have a link trade arrangement between us
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *