Een exclusief interview met Mark Zuckerberg

zuckerberg-interview

Op 6 november 2014 stond Mark Zuckerberg het grote publiek voor het eerst te woord in een live publieke Q&A. De Q&A vond plaats in het hoofdkwartier van Facebook in California. Gebruikers konden gedurende één uur letterlijk alles vragen aan de CEO, gaande van het ontstaan van Facebook, de toekomstmogelijkheden van het sociale netwerk en de Messenger app. Maar ook persoonlijke vragen over de film ‘The social network’ en “Waarom draag je elke dag hetzelfde T-shirt?” kwamen aan bod.

Q&A with Mark

De aanleiding van de publieke Q&A was een traditie binnen Facebook zelf. Binnen de onderneming krijgen werknemers elke vrijdag de mogelijkheid vragen te stellen aan de CEO. Nu werd dit “vragenuurtje” voor het grote publiek gevoerd en kreeg letterlijk iedereen de kans Zuckerberg te bestoken met allerhande vragen. Vragen konden gewoon ingediend worden via de daarvoor voorziene Facebook pagina “Q&A with Mark”. Met deze publieke Q&A wil Zuckerberg de transparantie en de openheid van de onderneming benadrukken.

“I don’t feel like I’m doing my job if I spend any of my time on anything silly or frivolous in my life,”

Click to tweet!

Interview met Mark Zuckerberg: de highlights

De onderwerpen die tijdens de Q&A aan bod kwamen, waren heel uiteenlopend. Zo vroeg iemand waarom gebruikers aangespoord worden de Messenger app te installeren. Ook kwamen het ontstaan en de toekomst van de social media tool aan bod. Daarnaast werden ook kritische vragen gesteld over de accuraatheid van de film ‘The social network’ en het invriezen van de eicellen van vrouwelijke werknemers. Door vrouwelijke werknemers de kans te geven hun eicellen in te vriezen, wil Zuckerberg hen aansporen in IT te gaan: “I heard one person put it, ‘The reason why girls don’t go into computer science is because there are no girls in computer science… you need to break the cycle.”

Waarom Zuckerberg elke dag hetzelfde T-shirt draagt …

Tot slot kwamen er ook luchtige onderwerpen en leuke anekdotes aan bod. “Waarom draag je elke dag dezelfde T-shirt?” is hier een mooi voorbeeld van. Zuckerberg antwoordde prompt: “I don’t feel like I’m doing my job if I spend any of my time on anything silly or frivolous in my life,”. Tijdens de Q&A kregen we een kans Zuckerberg als persoon te leren kennen. Een eerste leuke ervaring. Wij hopen alvast dat er meerdere zullen volgen!

Executive Summary

Ontdek waarom de Facebook CEO elke dag hetzelfde T-shirt draagt en wat hij zélf vindt van de film ‘The Social Network’! Leer de persoon achter Facebook kennen met een overzicht van de eerste public Q&A óóit gehouden door Zuckerberg!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *