Stelt Facebook volgende week eigen smartphone voor?

Facebook heeft opnieuw een geheimzinnige uitnodiging de wereld ingestuurd. Via de uitnodiging wil Facebook de wereldpers verzamelen in haar kantoren in Menlo Park. Op het evenement, dat plaatsvindt op donderdagochtend 4 april, zou Facebook eindelijk de langverwachte Facebook smartphone willen voorstellen.

Facebook Home

We spreken in de voorwaardelijke wijs, want het gaat voorlopig enkel om geruchten. De uitnodiging van Facebook zegt niets meer dan “Come See Our Home On Android”, of “Kom ons nieuwe thuis op Android bekijken”. Volgens de technologieblog TechCrunch gaat het wel degelijk om de voorstelling van een eigen smartphone. De uitnodiging zou een verwijzing bevatten naar de naam van het project. Volgens geruchten zou dat project de naam Facebook Home gekregen hebben.

Verschillende bronnen hebben TechCrunch al verteld dat de smartphone een toestel van HTC wordt, voorzien van het nieuwe Android besturingssysteem, en natuurlijk ook met Facebook feeds geïntegreerd op de startpagina. Insiders verwachten bovendien ook dat er meer apps zullen bijkomen voor de verschillende functies van Facebook, zoals Messenger en het delen vanuit andere locaties, zoals een browser.

De Facebook smartphone

De Facebook smartphone zou een scherm hebben van 4,3 inch, met een resolutie van 1280*720 pixels. Verder zou de smartphone een dualcore-processor van Qualcomm bevatten, met een kloksnelheid van 1,5 GHz. Er zit een camera van 5 megapixels achteraan, en een camera van 1,6 megapixels vooraan. Het toestel heeft een RAM geheugen van 1GB en 16GB opslagruimte.

Geruchten doen al langer de ronde

Het is niet de eerste keer dat het gerucht de ronde doet dat Facebook aan een eigen smartphone zou werken. In juli nog ontkende Facebook CEO Mark Zuckerberg dat het bedrijf aan een eigen smartphone zou werken. De geruchten van een samenwerking tussen Facebook en HTC bleven echter de ronde doen.

Executive Summary

Facebook Phone
Volgens verschillende geruchten zou Facebook volgende week, 4 april, een eigen smartphone willen voorstellen.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *