20.12.2013 - Social

Nieuw: video-advertenties op Facebook! Maar werken ze wel?

Facebook begint een van de komende dagen met video-advertenties te tonen in het nieuwsoverzicht van gebruikers. Het gaat om video’s met reclameboodschappen die automatisch beginnen afspelen wanneer je surft op de website. De prijzen van deze video-advertenties op Facebook zijn voorlopig nog onbekend.

Video-advertenties op Facebook

Volgens de krant Wall Street Journal zal Facebook binnen enkele dagen starten met video-advertenties. Deze advertenties zullen automatisch beginnen afspelen, en zowel werken op pc’s en laptops als op mobiele apparaten. Vorige week meldden enkele gebruikers al dat ze deze video-advertenties te zien kregen in hun nieuwsoverzicht, maar toen ging het slechts om een test. Binnenkort gaat Facebook echter de video-advertenties echt starten. Of dat voorlopig alleen in de Verenigde Staten of meteen wereldwijd gebeurt is niet duidelijk.

Technologie eindelijk klaar

Facebook heeft al langer plannen om te starten met automatisch afspelende video-advertenties. De lancering van deze functionaliteit werd echter uitgesteld omdat door technische problemen de video’s te traag startten. Vandaag staat de technologie wél op punt en ligt de weg dus open voor de eerste video-advertenties op Facebook. Deze primeur is wellicht weggelegd voor een trailer van de science-fiction film ‘Divergent’, die speciaal voor Facebook gemaakt werd.

Zullen video-advertenties effect hebben?

De video-advertenties zullen voorlopig afspelen zonder geluid en stoppen van zodra de gebruiker er voorbij scrolt. Door erop te klikken wordt het echter waarschijnlijk wel mogelijk om de advertentie met geluid te bekijken, wie klikt is dus echt geïnteresseerd in je boodschap. Het is de vraag hoe Facebook-gebruikers zullen reageren op deze nieuwe vorm van reclame. Velen gaven reeds aan dat ze het als storend zouden ervaren en van plan waren om de advertenties te negeren. Marketeers zijn echter wel enthousiast, video is immers een heel efficiënte manier om je publiek te bereiken. De prijzen van video-advertenties op Facebook voor België zijn nog onbekend, maar volgens analisten worden ze erg prijzig. Het blijft dus afwachten en testen wat het effect van deze video-advertenties zal zijn.

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans