Nieuw: Swipp! Een combinatie van Wikipedia en Facebook

Wereld’s eerste social intelligence platform leeft. Drie technologieveteranen uit Silicon Valley lanceerden een nieuwe webdienst, Swipp. Hiermee vormen ze een mix tussen Wikipedia en Facebook. Deze mix uit zich in de zoekopdrachten. Er wordt informatie over weergegeven met daarnaast de opinie van de wereld.

Wat denkt de wereld? Swipp?

In een oogwenk ontdek je wat de wereld dacht van de politiecontrole gisterenavond en de nieuwe latte bij Starbucks. Swipp meet het gevoel bij een onderwerp in real-time. Als je een term ingeeft vraagt Swipp hoe jij je voelt. Je geeft een score van -5 tot +5, daarnaast kan je ook nog een opinie plaatsen. De mogelijkheid om je mening te uiten wordt nog eens versterkt doordat je er een foto bij kan plaatsen.

Swipp toont wie, waar, wat, wanneer zoekt

Elk zoekterm heeft zijn eigen dashboard, op dit dashboard vind je de score van het onderwerp, de demografische ratings, het aantal mannen en vrouwen die dit zochten en uit welk land ze komen. Met Swipp zie je wat anderen aan het swippen zijn. Op de resultatenpagina kan je zien wat de wereld denkt. Met een filter kan je kiezen om enkel de resultaten van je vrienden te zien.

De wijsheden van de wereld

Swipp wil met deze app de wijsheden van de wereld blootleggen. Daarnaast verzamelen ze enorm veel analytics. Swipp vraagt ieders mening over een onderwerp. Door de aansluiting via Facebook worden naast je mening nog een heleboel gegevens verzameld. Zo kan je bij elk onderwerp het geslacht, de leeftijd, de locatie, … van de deelnemers zien. Een slimme aanpak in een tijd waar sociale media, gegevens en online marketing zeer belangrijk zijn.

Volgens Don Thorson, CEO en mede-oprichter van Swipp, is het doel van Swipp om ideeën, gedachten en meningen die verdwaald zijn samen te brengen op een nuttige nieuwe manier waar mensen, bedrijven en ontwikkelaars samen werken.

Nu is het afwachten of het aanslaat, let’s give it a try!

[vimeo]http://vimeo.com/57695516#[/vimeo]

Executive Summary

Ontdek in een oogwenk wat de wereld denkt. Swipp is een mix van wikipedia en Facebook, een app die informatie en meningen combineert.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *