Gerucht: Facebook wil WhatsApp kopen

Volgens de Amerikaanse technologiewebsite TechCrunch zou Facebook van plan zijn om de chatdienst WhatsApp op te kopen. Nadat Facebook eerder al Instagram overgenomen had, zou het nu interesse tonen om nog meer mobiele platformen te veroveren.

WhatsAppWat is WhatsApp?

WhatsApp is een chatdienst voor mobiele toestellen die het mogelijk maakt om gratis met elkaar te sms’en, chatten en bestanden met elkaar te delen. Oorspronkelijk werd WhatsApp ontworpen voor iOS, maar later werd het ook beschikbaar voor andere besturingssystemen, zoals Android.

Toch is het gebruik van WhatsApp niet helemaal gratis. Op iOS toestellen moet je namelijk 0,99$ betalen voor de installatie van de chatdienst, terwijl je op de Android versie van WhatsApp regelmatig reclame ziet verschijnen.

Deal tussen Facebook en Whatsapp

Aangezien mobiel internet steeds meer groeit, is het niet verwonderlijk dat Facebook op zoek is naar meer mobiele platformen op zijn reikwijdte ook op mobiel vlak te verbreden. Zuckerberg gaf trouwens eerder al aan dat de volgende grote stap van Facebook op het gebied van mobiel internet te vinden zou zijn.

Bovendien is WhatsApp erg interessant voor Facebook omdat het in meer dan 100 landen beschikbaar is en zo’n 100 miljoen actieve gebruikers telt die dagelijks ongeveer 1 miljard berichten versturen. WhatsApp is daarnaast compatibel met iOS, Android BlackBerry, Nokia S40, Symbian en de Windows Phone.

Hoeveel geld Facebook bereid zou zijn te betalen voor de overname van WhatsApp is nog niet bekend.  Jan Koum, oprichter van WhatsApp, die eerder als sollicitant werd afgewezen bij Facebook, zal deze overname van WhatsApp echter als zoete wraak beschouwen.

Wat zou er veranderen door de overname?

Moest er daadwerkelijk een deal komen tussen Facebook en WhatsApp, is het mogelijk dat al je Facebook vrienden als standaard weergegeven worden bij je beschikbare contactpersonen op WhatsApp. Bovendien zal een Facebook account hebben waarschijnlijk een vereiste worden om WhatsApp te gebruiken.

Executive Summary

Volgens TechCrunch zou Facebook van plan zijn om WhatsApp over te nemen
Op die manier zou Facebook z’n mobiele reikwijdte willen verbreden

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *