Facedeals koppelt gezichtsherkenning met Facebookprofiel

Redpepper, een Amerikaans reclamebureau, heeft Facedeals ontwikkeld, een nieuw systeem waarmee winkels klanten kunnen herkennen op basis van hun Facebookprofiel en bijhorende foto’s. Als tegenprestatie krijgen de klanten dan op maat gemaakte aanbiedingen en kortingen.

Natuurlijk moeten de klanten op voorhand wel hun toestemming geven, en moeten ze een Facedeals app op hun mobiele telefoon installeren. Deze app haalt dan de meest recente profielfoto op en bepaalt vervolgens een biometrisch profiel.


Er is veel kritiek op de technologie: want ook al geeft de klant geen toestemming, toch blijven de camera’s opnamen maken van de bezoekende klanten.

De Facedeals-technologie werd ontwikkeld door Face.com, een Israëlisch bedrijf dat een tijdje geleden door Facebook werd overgenomen, en dat specialiseert in online gezichtsherkenningstechnologie.

Bekijk hieronder een filmpje over de mogelijkheden van Facedeals:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sLOxUVvcjwE[/youtube]

Executive Summary

Facedeals koppelt gezichtsherkenning met Facebookprofiel
Redpepper, een Amerikaans reclamebureau, heeft Facedeals ontwikkeld, een nieuw systeem waarmee winkels klanten kunnen herkennen op basis van hun Facebookprofiel en bijhorende foto’s.

1 Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *