Facebook verbetert iOS app

Facebook iOS appZo’n 130 miljoen Facebook fans bezoeken Faceboek dagelijks via de Facebook iOS app. Groot frustratiepunt van de app was echter dat het tot 10 seconden kon duren vooraleer de app en de facebook berichten geladen waren. Daarom voerde facebook een grondige update door van de app, waardoor de Facebook iOS app nu veel sneller zou werken.

Facebook iOS app nu twee keer sneller

Door de update zou de Facebook iOS app nu twee keer sneller functioneren met een laadtijd van slechts 4 seconden. Hoewel de navigatie hetzelfde bleef, zou de Facebook app nu ook gemakkelijker te gebruiken zijn. De app zou bijvoorbeeld veel sneller reageren en het naar beneden scrollen op de startpagina zou een stuk aangenamer moeten zijn. Ook foto’s zouden nu sneller te bekijken zijn. Een nieuwe banner wijst je er op als er nieuwe berichten of meldingen zijn.

Daarnaast werden ook alle features van de Facebook Messenger app in de geüpdatete Facebook iOS app ingebouwd: foto’s en locaties delen kan nu gewoon via de Facebook app.

Facebook hoopt dat hun leden via de versnelde app meer tijd op Facebook zullen spenderen en dus ook meer advertenties kunnen zien…

Van HTML 5 naar Objective-c

De Facebook app kan nu sneller functioneren omdat de app opgebouwd werd via Objective-c in plaats van HTML 5. Facebook benadrukt wel dat HTML 5 nog steeds erg belangrijk is voor Facebook, gezien Facebook nog steeds het vaakst bezocht wordt via de computer en niet via smartphones.

Ook Android update?

Nu de Facebook app voor iOS geüpdatet werd, rijst natuurlijk de vraag hoe het zit met de Facebook app voor Android. Facebook laat weten dat het ook van plan is om de Android app te updaten, maar niet in dezelfde mate als dat bij de iOS app gebeurde. Foto’s zouden wel sneller uploaden en er zouden emoticons verschijnen in de Facebook berichten op Android apps.

Executive Summary

Facebook iOS app is 2 keer sneller dan voorheen
Foto’s en berichten laden nu sneller en de Facebook Messenger app werd ingebouwd.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *