Onlyhumans

Aa_watwelezenFacebookFacebook lay-outMeer topics Facebook Timeline

08.01.2013 - Social

Facebook rolt nieuwe lay-out voor Timeline uit

Goed nieuws van Facebook-gebruikers die niet zo’n grote fan zijn van de Timeline. Facebook heeft in Nieuw-Zeeland namelijk een nieuwe versie van de Timeline uitgerold, die volgens de eerste berichten veel overzichtelijker zou moeten zijn. Het is niet toevallig dat Nieuw-Zeeland deze primeur krijgt. Het land heeft eerder ook al proefkonijn gespeeld voor Facebook.

Wat is er nieuw aan de Timeline? Wel, de meest opvallende nieuwigheid zit in de grootte van de kolommen. Daar waar de twee kolommen in de huidige Timeline dezelfde breedte hebben, zal de nieuwe Timeline een bredere linkerkolom hebben, en een smallere rechterkolom.

Interacties met vrienden prominenter in beeld

Ook op het vlak van inhoud komt er voortaan een duidelijk onderscheid tussen linkerkolom en rechterkolom. Voordien was het meestal niet echt duidelijk waar welk bericht toehoorde, nu zullen interacties en berichten van en met vrienden steevast in de brede linkerkolom geplaatst worden. Dit moet er voor zorgen dat je als gebruiker minder snel iets mist van interacties met vrienden.

In de smallere rechterkolom komt nu vaste informatie, zoals een overzicht van je vrienden, recent activity en andere dingen die niets met berichten te maken hebben.

De nieuwe lay-out zorgt ervoor dat interacties met vrienden een prominentere plaats krijgen. Bovendien komen ze steeds op dezelfde plaats te staan, in de rechterkolom, waardoor Facebook toch een beetje teruggrijpt naar het design van vroeger.

Veranderingen in de header

Ook de header van de Timeline ondergaat veranderingen. De boxes die doorklikken naar Photos, Friends, Maps en Likes verdwijnen, en worden vervangen door tabjes. Door hierop te klikken worden ze apart vertoond.

De nieuwe Timeline werd geruisloos gelanceerd door Facebook, en is voorlopig enkel zichtbaar door een beperkte groep gebruikers in Nieuw-Zeeland. Het werkt opgemerkt door onze collega’s van The Next Web. Facebook zelf heeft geen commentaar gegeven bij het uitrollen van de nieuwe Timeline. Wanneer gebruikers in België en Nederland de nieuwe Timeline te zien krijgen, is dus nog niet bekend. We houden je uiteraard wel op de hoogte.

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans