Facebook links bewaren om ze later te lezen nu mogelijk

Facebook links bewaren

Facebook links bewarenJe gaat even snel Facebook checken, ziet een interessante link maar hebt geen tijd om deze te lezen. Voor dat soort probleem komt Facebook nu met een oplossing. Een nieuwe functie laat je toe om links te bewaren om ze later te lezen.

Hoe het vroeger ging op Facebook

Surfen op Facebook gebeurt vaak tijdens korte ‘dode’ momenten. Je scrolt door je Facebook feed, gewoon om snel te scannen wat er de voorbije uren allemaal gebeurde op de sociale netwerksite en in het leven van je vrienden. Soms zie je op zo’n moment een interessante link, maar is er geen tijd om deze te bekijken. Dat is uiteraard jammer, want zo mis je informatie die misschien interessant of amusant was.

Maar ook voor bedrijven is dit een gemiste kans. Als bedrijf post je immers links op Facebook voor social media marketing doeleinden. Sommige gebruikers willen je link wel graag bekijken, maar doen het niet – louter omdat ze op dat moment er geen tijd voor hebben. Zou het niet mooi zijn als daar een oplossing voor kwam, zodat je in de toekomst nog meer fans kan bereiken?

Nieuwe Facebook functionaliteit: links bewaren

Ook Facebook heeft het nut van deze functionaliteit goed begrepen. Daarom test Facebook bij sommige gebruikers een functie waarbij je interessante links kan bewaren om ze later te lezen. Dit concept is helemaal niet nieuw. Applicaties zoals Instapaper en Pocket, die je toelaten om onder andere webpagina’s, video’s en artikels te bewaren om ze later te lezen, bestaan al veel langer. Ook in Safari, de internetbrowser van Apple, kan je webpagina’s bewaren dankzij de functie Leeslijst.

Op Facebook zal je in de toekomst niet alleen links kunnen bewaren om ze later te lezen. Je kan gewoon alles wat er op Facebook verschijnt aan de lijst toevoegen. De verandering van woonplaats van een vriend, de vakantiefoto’s van je nichtje, een post van een leuk merk, de statusupdate van je lief: je kan het binnenkort allemaal bewaren om het later te bekijken, te lezen of erop te reageren. Bekijk het als een soort sociale to-do lijst.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *