Facebook lanceert Messenger voor Windows 7

Na eerdere lekken van de testversie, wordt de officiële versie van de Facebook Messenger voor Windows 7 deze week aan de pers voorgesteld. Facebook Messenger bestond reeds voor iOS en Android platformen, maar zal voortaan dus ook via Windows toegankelijk zijn. Ook voor de Mac zou een Facebook Messenger in de maak zijn. Oudere versies van Windows worden echter niet meer ondersteund

logo facebook messengerWat is Facebook Messenger?

Chatten via Facebook kon vroeger enkel op Facebook zelf, daarna werd de chatapplicatie van Facebook ook mobiel beschikbaar en nog later kon je mobiel met je facebook vrienden chatten zonder de Facebook pagina geopend te hebben. Vandaag is dat laatste ook mogelijk via Windows 7.

Facebook Messenger werd opgericht om te kunnen chatten met al je Facebook vrienden zonder dat de Facebook pagina daarbij geopend wordt. De applicatie is browseronafhankelijk en wordt geïntegreerd met je Facebook profiel. Je kan het hoofdvenster van de applicatie bovendien vastkleven aan de achterkant van je bureaublad zodat je steeds toegang hebt.

facebook messenger

Naast chatten kan je met Facebook Messenger ook meldingen, berichten en vriendschapsverzoeken in de gaten houden. Vernieuwd zou de Facebook Messenger echter niet zijn. Er zijn weinig merkbare verschillen met andere messengers waar je Facebook gegevens kan integreren, zoals bijvoorbeeld Adium. Wel nieuw is de interactieve ‘nieuwssticker’ en de ‘notifications inbox’. Verwacht wordt dat Facebook met de nieuwe applicatie rake klappen zal uitdelen aan Windows Live Messenger, de opvolger van de bekende MSN Messenger.

Facebook Messenger staat weliswaar geen videogesprekken of groepsgesprekken toe. De applicatie is dus vooral geschikt voor het versturen van kleine berichtjes of het voeren van korte gesprekken.

Wat wil Facebook hiermee bereiken?

Facebook wil met de lancering van de Facebook Messenger vooral nieuwe bezoekers trekken. Bovendien wil men bezoekers via de chatapplicatie meer tijd laten spenderen op Facebook. Dat is merkbaar aan het feit dat je enkel kan chatten zonder de Facebookpagina te openen. Om meldingen, vriendschapsverzoeken, of berichten en updates te ontvangen moet je nog steeds ingelogd zijn op Facebook zelf.

Facebook messenger uitzicht

Executive Summary

Wat? Facebook Messenger beschikbaar voor Windows 7
En? Chatten met je Facebook vrienden zonder Facebook te openen

2 Comments

  1. Erg gaaf, ik ga dit zeker uitproberen, bedankt voor dit artikel!

    Groeten Adriana
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *