Onlyhumans

FacebookFacebook foto'sFacebook fotoalbumsMeer topics Fotoalbums delenGedeelde fotoalbums

27.08.2013 - Social

Facebook lanceert gedeelde fotoalbums

Vanaf vandaag rolt Facebook een nieuwe functionaliteit uit, waarmee het mogelijk is voor gebruikers om fotoalbums te delen met maximaal 50 andere leden. De nieuwe functionaliteit is met name interessant om alle foto’s van een bepaald evenement te verzamelen in één enkel album.

Tot op heden kon je als Facebookgebruiker enkel foto’s toevoegen aan je eigen albums, met een limiet van 1000 foto’s. Dat zal binnenkort dus veranderen.

Dankzij gedeelde fotoalbums kunnen verschillende Facebookvrienden allerlei foto’s toevoegen aan één album. Elke bijdrager kan maximaal 200 foto’s toevoegen aan het gedeelde album.

Gedeeld fotoalbum aanmaken

Een gedeeld fotoalbum aanmaken is niet moeilijk. Eén Facebookgebruiker maakt het album aan, en kan vervolgens aanduiden welke van zijn Facebookvrienden ook foto’s aan het album kunnen toevoegen. Hij kan op die manier mensen uitkiezen die ook aan een bepaald evenement hebben deelgenomen, en foto’s hebben getrokken. Elk van de toegevoegde vrienden kan de foto’s bekijken, zelf foto’s toevoegen, en eventueel de eigen foto’s bewerken of verwijderen.

Alle foto's van hetzelfde feestje in 1 album

“Wie vroeger naar een feestje ging, en de volgende dag op Facebook keek, zag vaak verschillende fotoalbums met foto’s van datzelfde feestje. Dat is binnenkort verleden tijd.”, zo zegt Bob Baldwin, software ingenieur bij Facebook.

Gedeelde albums kunnen drie verschillende privacy-instellingen hebben. Foto’s kunnen bekeken worden door enkel de bijdragers, enkel de vrienden van bijdragers, of publiek.

De nieuwe functionaliteit is momenteel beschikbaar voor een kleine groep gebruikers. Naar alle waarschijnlijkheid zullen binnenkort alle gebruikers de nieuwe functionaliteit kunnen uitproberen.

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans