Facebook in de laatste drie jaar [infographic]

Het jaar is nu echt bijna ten einde, en dat is het moment dat we terugkijken op het voorbije jaar. Socialbakers gaat zelfs nog een stapje verder, en kijkt zelfs 3 jaar terug. Socialbakers maakte immers onderstaande infographic, die de evolutie van Facebook in de afgelopen drie jaar mooi illustreert.

Nu hebben we natuurlijk al veel statistieken gezien die de omvang van Facebook in kaart willen brengen, maar door de afgelopen drie jaar met elkaar te vergelijken, worden we nog maar eens met hallicinante cijfers geconfronteerd. In januari 2010 had Facebook nog ‘maar’ 337 miljoen gebruikers. Drie jaar later is het aantal gebruikers opgelopen tot 1 miljard.

We zien ook dat de gemiddelde leeftijd van de Facebook gebruikers lichtjes stijgt. Daar waar de gemiddelde leeftijd in januari 2010 nog op 29,53 jaar lag, is de gemiddelde leeftijd van de Facebook gebruikers nu 30,11 jaar. Dit kan slechts een klein verschil lijken, maar op een totaal van 1 miljard gebruikers is dit wel degelijk een significante verschuiving. We zien verder ook dat de Facebook gebruikers steeds mannelijker worden. In januari 2010 waren 51% van de gebruikers vrouwen, terwijl dit nu nog maar 47% is.

Tot slot merken we ook interessante statistieken wat betreft de geografische bezetting van Facebook gebruikers. Net als drie jaar geleden zijn de VS nog steeds het beste vertegenwoordigd op Facebook. Interessant is wel dat een aantal landen een felle opmars maken. Vooral de opkomst van Brazilië en India is opvallend. Enkele jaren geleden was Orkut in deze twee landen nog het ongenaakbare sociale netwerk. Nu zien we dat Facebook ook in deze landen een doorbraak kent. De verdere groei van Facebook zal dus voornamelijk uit dit soort landen moeten komen.

Executive Summary

Facebook in de laatste drie jaar
SocialBakers maakte een infographic die de evolutie van Facebook in de laatste drie jaar mooi in kaart brengt.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *