Facebook Graph Rank: welke apps verdienen een plaats in de timeline?

Ben je een grote fan van social games als Maffia Wars, Cityville en Farmville? Dan zullen je vrienden je niet altijd even leuk vinden op Facebook. In ieder geval was dit vroeger het geval, voordat berichten en uitnodigingen voor social apps verbannen werden naar een aparte tab en niet langer in de news feed getoond werden. Velen zullen tevreden zijn met deze oplossing, maar Facebook is dat zeker niet!

Graph Rank

Op het vorige f8 event van Facebook (een meeting voor developers op het Facebook platform) onthulde Facebook de Graph Rank. Zoals je misschien al gokt is het een soort Edgerank maar dan voor social apps. Voor developers is het natuurlijk niet erg aangenaam dat ze geen gebruik kunnen maken van het virale effect waarvoor Facebook zo bekend staat. Daarnaast zijn toch niet alle social apps vervelend?


Facebook games en apps

De laatste statement is misschien voor interpretatie vatbaar, maar dat is in ieder geval de gedachte achter de Graph Rank. Facebook houdt je interesses op tal van manieren bij en ook met welke applicaties je interactie hebt. Speel je vaak shooters? Dan zal je sneller berichten krijgen van social shooter games. Ben je eerder een fan van sims als Cityville? Dan zal heel het gamma Zynga games je Facebook Timeline waarschijnlijk binnenvallen. Beantwoord je alle apps die vragen wat voor type hond/tovenaar/appel of kleur je bent? Dan zal de volgende “Welke Twilight acteur ben jij?” je binnenkort (on)aangenaam verrassen!

Facebook privacy?

Facebook heeft echter meer informatie dan enkel de apps die je regelmatig gebruikt, het weet ook welke hobby’s je hebt, wat je vrienden leuk vinden en waar je regelmatig over praat. De Graph Rank zal al deze elementen gebruiken om je de relevantste apps aan te raden. Ik vermeldde al een paar keer dat deze in de Facebook Timeline zullen verschijnen, maar even goed in de ticker aan de rechterkant van het scherm dat recente berichten weergeeft en je news feed. Onderstaande afbeelding toont mooi hoe het in zijn werk zal gaan.

Facebook apps distributie

Facebook marketing

Iedere developer van Facebook applicaties zal zeker en vast blij zijn met deze update. Als marketeers zijn wij natuurlijk ook tevreden dat het virale effect terug bestaat!

Zien jullie social apps als een waardevolle manier om aan Facebook marketing te doen of ligt de investering nog steeds te hoog?

Executive Summary

Wat? Facebook applicaties komen terug naar je news feed!
Maar Met de Graph Rank zouden ze wel relevant zijn voor je interesses …

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *