Onlyhumans

FacebookFacebook pagesFacebook status update

12.04.2013 - Social

Facebook breidt status updates uit met icoontjes en links

Facebook is in de Verenigde Staten begonnen met het uitrollen van nieuwe functionaliteiten voor status updates. De nieuwe functies zijn eigenlijk vergelijkbaar met de huidige status updates, maar kunnen nu worden uitgebreid met icoontjes en met een link naar een Facebook-pagina.

Je krijgt als gebruiker binnenkort de mogelijkheid om in een status update te schrijven welk boek je aan het lezen bent, of welke film je aan het bekijken bent. Je kan bijvoorbeeld ook zeggen wat je aan het eten bent, of aan het drinken. Om dit toch iets interessanter te maken, kan je een icoontje toevoegen aan je status update.

Icoontjes en links in status update

Schrijf je in je status update dat je een bepaalde film aan het bekijken bent, dan zal er een klein film-icoontje verschijnen. Facebook gaf in een blogpost zelf het voorbeeld van de film Jurassic Park. De status update zal bovendien ook vergezeld worden van een link naar de Facebook-pagina van de betrokken film, in het voorbeeld Jurassic Park.

Filmrubriek op je Timeline

Vermeld je een film in je status update, dan zal die voortaan ook verschijnen in een filmrubriek op je timeline. In deze rubriek verschijnen dan alle films die je al gezien hebt, volgens je status updates. In deze filmrubriek verschijnt ook een overzicht van de films die je nog wil bekijken, en welke films je leuk vind, je “likes”.

Ook andere zaken, zoals boeken en TV-series krijgen een eigen rubriek op de tijdlijn. Alles wat je vermeld in je status updates zal met andere woorden steeds zichtbaar blijven op je Timeline. Wie niet wil dat dit verschijnt, kan deze optie eenvoudig uitschakelen via de privacy-instellingen.

Voorlopig enkel in de VS

Facebook is blijkbaar al sinds januari dit jaar aan het testen met de nieuwe status updates. De functionaliteit is voorlopig enkel beschikbaar in de Verenigde Staten. Het zal waarschijnlijk afhangen van het succes in de VS of de nieuwe status updates ook in België en Nederland beschikbaar zullen zijn.

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans