22.01.2013 - Social

Facebook ads: wat is het en hoe kan je er voordeel uit halen?

Het nut van Facebook ads wordt vaak ondergewaardeerd. Toch bieden Facebook advertenties heel wat voordelen. Deze advertenties verschijnen namelijk altijd in rich social content, zijn betrouwbaarder en hebben vrijwel altijd een lage CPC. Facebook advertenties zijn daardoor meestal goedkoper en van betere kwaliteit dan de traditionele display ads. Ontdek wat je precies met Facebook ads kan doen en hoe je er voordeel uit kan halen.

Facebook ads lijken op display ads

Facebook ads kan je het vergelijken met de display ads op het Google display netwerk. Net zoals display ads, worden facebook ads namelijk geplaatst in een omgeving waar mensen niet echt op zoek zijn naar iets specifiek. Daardoor halen facebook ads evenals display ads vaak veel vertoningen met weinig klikken en dus een lagere CTR.

Daarnaast worden Facebook ads, net zoals display ads, vaak getarget op demografie en context. De context bij Facebook Ads wordt echter niet bepaald door de websites die bezocht worden, maar door persoonlijke interesses, activiteiten, etc.

Toch bieden Facebook ads vaak meer kwaliteit dan display ads.

Facebook ads zijn kleiner en betrouwbaarder

Facebook ads zijn een stuk kleiner dan de display ads op het Google Display Netwerk. Dit kleiner formaat zorgt ervoor dat gebruikers meer aandacht aan de advertentie zullen moeten besteden, vooraleer er op te klikken. Op die manier vermijd je niet-kwalitatieve klikken.

Bovendien zijn diegenen die op Facebook ads klikken meestal trouwe Facebook gebruikers. Ze gebruiken Facebook vaak en zullen daarom meer geneigd zijn om op de advertenties te klikken. Mensen die daarentegen op display ads klikken hebben de website waarop de display ad verscheen, vaak maar één keer bezocht en zullen de website ook in de toekomst waarschijnlijk niet meer bezoeken.

Met Facebook ads wordt minder gefraudeerd

Display advertenties zijn vaak het slachtoffer van fraude, omdat ze vaak verschijnen op websites waarvan de mensen achter de website geld verdienen door het aantal klikken op deze display advertenties op te drijven. Facebook ads verschijnen daarentegen enkel en alleen op Facebook, en Facebook heeft er geen enkele baat bij om het aantal klikken op Facebook advertenties kunstmatig te verhogen.

Facebook ads zijn goedkoper

Facebook ads zijn goedkoper dan display ads omdat er geen conversie tracking voor Facebook ads voorzien is. De prijs die we willen bieden voor Facebook ads is dus niet gebaseerd op conversies en/of winst, maar op een pure gok. Er wordt daardoor zelden op een agressieve manier geboden voor Facebook advertenties, waardoor de CPC laag blijft.

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans