Eindelijk Facebook Music? F8 zal het ons vertellen

Het is weer een week van lanceringen. En zal Facebook donderdag op zijn developer conference f8 zijn sinds enige tijd verwachte Facebook Music lanceren? Volgens verschillende bronnen die we erop hebben nageslagen wel. Zoals reeds eerder gemeld zal Facebook dit met verschillende belanghebbende (7?) partners gaan doen. Spotify is een veelgenoemde, maar ook de laatste dagen fel geplaagde en om zich heen slaande Netflix. Netflix dat met CEO Reed Hastings mede de raad van bestuur van Facebook bevolkt.

Facebook neemt blijkbaar zijn tijd voor deze lancering, want we berichtte reeds over Facebook Music in mei van dit jaar. Verschillende Facebook Prototypes zouden degelijk getest zijn geweest.

Dat entertainment een centrale plaats heeft binnen Facebook is met Games zeer duidelijk geworden en nu zou deze met Facebook Music een mooie uitbreiding kennen. Facebook credits, na de lancering van Google Wallet gisteren, zal hoogstwaarschijnlijk ook opnieuw in het daglicht worden gesteld op de F8 conference. Mogelijk gekoppeld, zodat je je muziek of muziekabonnement met via Facebook kan gaan betalen. Verder zou er aangekondigd worden dat de facebook profielpagina’s een grote redesign zou ondergaan en zo kunnen we Facebook stilaan als mediaplatform gaan beschouwen.

Zuckerberg in het spoor van Steve Jobs

Uitkijken naar donderdag dus. Mark Zuckerberg heeft goed naar zijn leermeester Steve Jobs gekeken. De F8’s van Facebook worden grote aankondigingsmomenten, zodat iedereen met veel hype en belangstelling deze grote gebeurtenissen tegemoet kijkt.

Google Music & het internet OS

Google Music is al enige tijd in Beta en ook daar zijn de eerste signalen positief te noemen. Al heeft Google met zijn mobiele OS Android misschien een streepje voor. Google geeft je namelijk zo de mogelijkheid je online music offline met je mee te nemen. Maar waarschijnlijk zal Facebook ook wel met een dergelijke app komen. Ze hoeven daarvoor geen OS te hebben. Facebook zal zich waarschijnlijk concentreren op het worden van hét internet OS.

 

Executive Summary

Wat? Facebook Music wordt waarschijnlijk donderdag op Facebook F8 gelanceeerd
En? tja, Facebook wordt zo een compleet media & entertainmendt platform!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *