Binnenkort ticketverkoop via Facebook?

Facebook zou werken aan een nieuwe functie die het mogelijk maakt om via evenementenpagina’s tickets te verkopen voor concerten of andere activiteiten. Voorlopig wordt de functie alleen in Nederland en Israël getest.

Gemakkelijk tickets aan de man brengen

Via deze nieuwe Facebook functie zouden organisatoren van evenementen handig gebruik kunnen maken van de populariteit van de sociale netwerksite om tickets te verkopen. Dankzij een ‘koop ticket’ knop kan een online ticketverkoop immers vlot en gemakkelijk georganiseerd worden, waardoor organisatoren meer en sneller tickets aan de man kunnen brengen.

Ticketverkoop via Facebook

Hoe werkt deze Facebook ticketverkoop?

Organisatoren van evenementen hoeven bij het aanmaken van een evenementenpagina enkel een link toe te voegen naar de pagina waar de tickets te koop zijn. Wanneer Facebookgebruikers een evenement op hun timeline zien verschijnen of aangeven dat ze op een evenement aanwezig zullen zijn, zou er dan een knop voor de kaartverkoop van dat evenement in beeld komen.

Facebook zou de ticketverkoop dus niet zelf beheren, maar biedt enkel een mooie Facebook link aan naar de ticketpagina. In Nederland zou je bijvoorbeeld doorgelinkt worden naar websites zoals Ticketmaster.nl.

Het zou wel kunnen dat Facebook uiteindelijk zelf het betaalproces van de tickets overneemt, door Facebook Gifts in deze nieuwe ticketfunctie te integreren. Je zou dan bijvoorbeeld een Facebook vriend een ticket voor een concert cadeau kunnen doen.

Executive Summary

Kunnen organisatoren binnenkort via Facebook tickets verkopen?
Via een ‘koop ticket’ knop zou de ticketverkoop voor evenement een flinke boost kunnen krijgen

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *