Anonymous beraamt toch geen aanval op Facebook!

Dat de stemming van SOPA in het Congres is uitgesteld betekent niet dat voorstanders van de wet veilig zijn voor Anonymous. Zeker niet nadat de FBI de filesharing site Mega Upload offline heeft gehaald. Zo maakte Anonymous gisteren bekend dat ze op 28 januari het sociale netwerk van Facebook gingen aanvallen. Dat werd bekendgemaakt via een Youtube-filmpje dat hieronder te zien is, maar meteen fronsten al enkelen hun wenkbrauwen. Waarom zou Anonymous Facebook viseren? Zuckerburg heeft zich persoonlijk en in naam van Facebook uitgesproken tegen SOPA, weliswaar met enige vertraging.

In het filmpje spreekt ‘Anonymous’ de mensen toe en waarschuwt hen voor de schending van hun internetrechten, ook al is SOPA momenteel van de kalender geschrapt. In het filmpje spoort de stem mensen aan om mee te werken aan een aanval op Facebook, men moet daarvoor Low Orbit Ion Cannon (LOIC) downloaden. Het is dit bestand dat succesvol de site van het Departement van Justitie heeft aangevallen, het is dus zeker niet te onderschatten. LOIC zorgt ervoor dat servers worden overbelast door een grote hoeveelheid informatiepakketten naar de servers te sturen.

Ondertussen is al gebleken dat het filmpje fake is, maar het valt af te wachten of er toch mensen zijn die op hun eigen houtje de site van Facebook gaan aanvallen. Aangezien Facebook één van de grootste sites van het web is met meer dan 60.000 servers wereldwijd, lijkt het weinig waarschijnlijk dat de fake Anonymous zal slagen in zijn opzet Facebook volledig te doen crashen.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *