Al 200 Belgische Facebook-aandeelhouders dienden een klacht in

Dat de beursintroductie van Facebook niet echt liep zoals het hoorde, kon je al lezen op deze blog. Niet alleen waren er op de eerste dag vele technische problemen, maar ook de prestaties van het aandeel zelf bleven voor vele beleggers onder de verwachtingen. Meer zelfs, sinds de introductie op de beurs heeft het aandeel al meer dan 25% van zijn waarde verloren.

Vele beleggers voelen zich dan ook bekocht, te meer omdat hoe langer hoe meer verhalen opduiken, die doen vermoeden dat er kwaad opzet in het spel is. De openingsprijs van het aandeel zou kunstmatig hoog zijn gezet, en belangrijke informatie zou achtergehouden zijn voor de kleine beleggers.

De Belgische belangenvereniging Dolor verzamelt alle Belgische beleggers die aandelen hebben gekocht van Facebook, en die een klacht zouden willen indienen. Volgens Dolor hebben ondertussen al zo’n 200 beleggers zich aangesloten bij de consumentenorganisatie met een klacht over Facebook. Dolor verwacht echter dat er nog veel meer gedupeerde beleggers zijn.

Het exacte aantal beleggers in België die aandelen hebben gekocht van Facebook is moeilijk te bepalen, maar de verwachtingen zijn dat ze met zo’n 30.000 zijn. Om die reden verwacht Dolor dat er de komende dagen nog meer klachten zullen binnenkomen. Alle Belgische klachten zullen uiteindelijk worden toegevoegd aan een collectieve schadeclaim in de Verenigde Staten.

Executive Summary

De Facebook IPO was een ramp
Dolor vzw verzamelde al 200 klachten van ontevreden Belgische aandeelhouders van Facebook
De toekomst van de Facebook aandelen ziet er somber uit!
Er wordt verwacht dat er nog veel meer klachten zullen binnenkomen de komende dagen.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *