05.11.2013 - Creativity

Creatieve manieren om jouw e-maillijst uit te breiden

Voor blogs zijn e-maillijsten hun gewicht in goud waard. De betrokkenheid die je krijgt van mensen die zich inschrijven op jouw nieuwsbrief is ongeëvenaard in vergelijking met bezoekers van andere verkeersbronnen. Niet alleen daarom zijn e-mailadressen belangrijk, ook is het een grote aanwinst voor jouw website of blog op lange termijn. Maar hoe laat je jouw maillijst groeien? Enkele creatieve tips!

Comment-subscriptions

Deze kleine truc laat je toe om e-mailadressen te verzamelen van mensen die een reactie plaatsen op je blog. Iedereen die een reactie plaatst, wordt automatisch opgenomen in jouw database zodra ze een comment plaatsen. Let wel op dat je duidelijk maakt dat ze ingeschreven worden op jouw nieuwsbrief, anders bestaat de kans dat je ze voor eeuwig zal verliezen. Als je bijvoorbeeld met Mail Chimp werkt, kan je een WordPress-plugin installeren die jouw Mail Chimp-account met je blog koppelt. Het enige dat jij moet doen? Je Mail Chimp details invullen! Je hebt niet eens een betalend Mail Chimp-account nodig.

Online wedstrijden

Een heel efficiënte manier om jouw database uit te breiden is een online wedstrijd. Daarnaast bouw je hier ook het aantal volgers op de sociale netwerken op. Heb jij een product dat lezers nuttig vinden en graag willen bezitten? Zet dan een sweepstake-wedstrijd op waarbij ze een e-mailadres moeten opgeven om deel te nemen.

Locked content downloads

Dit is het perfecte lokaas om inschrijvingen op je nieuwsbrief te verwerven. Wat je nodig hebt? Een stukje inhoud waar lezers sterk in geïnteresseerd zijn! In ruil voor deze interessante content moeten de lezers zich inschrijven op jouw nieuwsbrief. Om content te vergrendelen, bestaan er heel wat WordPress-plugins. De meesten kiezen “Subscribe to Unlock” omdat deze gemakkelijk te gebruiken is met ondersteuning van Mail Chimp, iContact en GetResponse.

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans