3 apps en websites waar je als copywriter wat mee kan

copywriter

Ik ben Lies Xhonneux, copywriter bij Linkman en Queromedia. Het is best wennen, zo in eigen naam schrijven. Ik kruip voor m’n job namelijk elke dag in de huid van iemand anders. ‘s Ochtends ben ik een doe-het-zelver die zijn terras wil vernieuwen en die geen idee heeft welk type planken hij moet kiezen; ‘s middags een Britse mekanieker die zich afvraagt of zijn distributieriem een vaste draairichting heeft; in de namiddag een foodie die graag het effect van tien gram gojibessen op zijn gezondheid zou kennen; en ’s avonds een HR-manager die meer diversiteit op de werkvloer wil. Volgende tools en websites helpen me daarbij.  

Synoniemen.net

Ik val waarschijnlijk meteen door de mand als digital native door iets met een “.net”-domeinnaam aan te prijzen (dat dan ook nog eens barstensvol reclame staat én spuuglelijk is), maar eerlijk is eerlijk: synoniemen.net is een droom voor een copywriter die dol is op alliteraties. In mijn ideale wereld bevat een artikel over “Welke type tv-kijker ben jij?” een classificatie die gaat van zapper tot zalm, van slons tot spons, en van terugspoeler tot trouwe kijker. En die woorden met gelijke beginletters komen net iets vlotter als je gewoon synoniemen kunt opzoeken.

copywriter

Wind en regen op YouTube

Landschapskantoren zijn gezellig en mijn collega’s zijn dat ook, maar op lage-concentratie-dagen is het behoorlijk moeilijk om iets op papier te krijgen terwijl Firestarter door de boxen blèrt en je buurman een klant aan het verstand probeert te brengen waarom-ie zijn display banners moet updaten of waarom doel-CPA-biedingen een goed idee zijn. Laat het rondom mij maar waaien – ik steek m’n kop gewoon in mijn eigen onweer. Wind and Rain Relaxation Sounds: ik zou ze iedereen aanbevelen.

Remember The Milk

Een echte app als uitsmijter: Remember The Milk is iets voor lijstjesliefhebbers. Ik ontdekte de todo-tool tijdens de verbouwing van ons huis, en dat is waarschijnlijk ook meteen de reden waarom ik hem momenteel een beetje mijd (deze struisvogel heeft géén zin om te zien welke taken er allemaal nog openstaan). Maar het ding heeft dus wel veel voordelen: je kunt je todo’s onder meer in categorieën onderverdelen en er maar liefst drie prioriteitsniveaus aan toewijzen. Te optimistisch gepland? Niemand die ziet dat je al vier keer op de “uitstellen”-knop hebt gedrukt.

copywriter

Executive Summary

Lies Xhonneux is een van de copywriters bij Linkman en Queromedia. Dit zijn de tools die haar inspireren en helpen om interessante teksten te schrijven.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *