PopSLATE voegt tweede scherm toe aan je iPhone

Soms is één scherm gewoon niet genoeg. En dus heeft PopSLATE een iPhone-case ontworpen met een tweede 4-inch display op de achterkant van je iPhone 5. Het is een case met een E-Ink scherm op de achterkant. Dat scherm staat altijd aan, en het geeft beelden en gegevens weer tijdens het gebruik, zonder dat hierdoor veel stroom van je iPhone 5 gebruikt wordt.

Net als alle andere E-Ink schermen is het heel gemakkelijk om te lezen in direct zonlicht; Je kan het vergelijken met de display van de Amazon Kindle, zodat je als het ware een mini e-reader op de achterkant van je iPhone hebt. Enkele kleine nadelen van de PopSLATE-case zijn de afmetingen en het gewicht. De breedte verdubbelt bijna, van 0,30 inch naar 0,54 inch. Ook qua gewicht komt er heel wat bij, namelijk 75 gram.

Interactie met Instagram

De makers van PopSLATE hebben een integratie met Instagram toegevoegd, zodat je als gebruiker de mogelijkheid hebt om je Instagram foto’s te tonen op het E-Ink scherm. Je zou zowel een individuele foto kunnen tonen, als een diavoorstelling. De Interactie tussen de PopSLATE en Instagram maak je met behulp van de PopSLATE app. Die zou binnenkort ook in staat moeten zijn om interactie te leggen met andere photosharing platformen. De makers zorgen ook voor een API waarmee ontwikkelaars specifiek apps voor het scherm kunnen ontwikkelen.

Zoals je kan zien in de video hierboven is het E-Ink scherm geen touchscreen, maar werkt met via de accelerometer van de iPhone. Het scherm reageert op een tik, zodat je op die manier in staat bent om foto’s te veranderen. PopSLATE zelf zegt dat het scherm “bijna onverwoestbaar” is (over krassen wordt echter niets gezegd). Tot nu toe is het E-Ink scherm enkel beschikbaar in zwart-wit, maar PopSLATE ontwikkelaars zeggen dat ze “hopen om begin 2014 ook kleurenschermen te kunnen aanbieden.”

Crowdsourcing

Momenteel wordt via crowdsourcing kapitaal opgehaald bij investeerders. Met nog 19 dagen te gaan werd het oorspronkelijke doel van 150.000 dollar al bereikt. De makers hopen nu om 200.000 dollar op te halen om het project verder te kunnen ontwikkelen.

Executive Summary

PopSLATE E-Ink iPhone case
PopSLATE ontwierp een iPhone case die een tweede scherm tovert op de achterkant van je iPhone 5.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *