Onlyhumans

Branded contentContent marketingToyota

27.02.2013 - Branding

Toyota viert 75ste verjaardag met interactieve tijdlijn

Toyota viert dit jaar haar 75ste verjaardag in de auto-industrie, en dat laat de Japanse autobouwer niet onopgemerkt voorbij gaan. Ons oog is gevallen op een interactieve tijdlijn die Toyota speciaal voor de gelegenheid heeft aangemaakt. De tijdlijn is een soort familiestamboom, waarbij werkelijk elk Toyota-model, vanaf het prille begin tot nu, een plaatsje heeft gekregen.

Wie de tijdlijn voor de eerste keer opent, wordt wellicht een beetje overstelpt door de overweldigende hoeveelheid data die de tijdlijn bevat. Maar door even in de tijdlijn te spelen, vind je er heel snel je weg.

Zoek op model, body type en jaar

Toyota heeft bovendien enkele features toegevoegd die het voor de bezoeker makkelijker moeten maken om zijn draai te vinden in het geheel. Zo kan je zoeken op model, op body type en op jaar. Wie bijvoorbeeld op jaar zoekt, kan vervolgens kiezen uit een decennium tussen de jaren 30 en de jaren 2000. Zoek je op model, dan krijg je een alfabetisch overzicht van alle modellen, onderverdeeld naar letter. Maar voor wie de letter A bekijkt, weet al meteen dat Toyota heel wat merken op de wereld heeft losgelaten.

Heb je het model van je keuze gevonden, dan krijg je via een pop-up meer informatie over het specifieke model, zoals het type motor in de wagen, waar de wagen geassembleerd werd, en zelfs de afmetingen van het model.

Leuk voor elke autoliefhebber

Alleszins een heel interessante manier van Toyota om hun 75ste verjaardag extra in de verf te zetten. Deze interactieve tijdlijn is niet alleen voor Toyota-fans leuk om naar te kijken, maar zeker ook voor de modale autoliefhebber. Deze branded campagne zal alle problemen die het automerk de laatste jaren heeft gekend heel eventjes naar de achtergrond verschuiven.

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans