Tom Bogaert

BlogContent tipsCopywritingMeer topics Interessante content

14.03.2014 - Content

Mind blowing content creëren: hoe doe je dat?

Iedereen wil graag originele en geweldig interessante blogberichten lezen. Unieke en ongewone content maken waar het hele internet op zit te wachten is dus boodschap. Helaas weten maar weinigen hoe ze dat aanpakken. Hier alvast wat tips!

Het belang van interessante content

Een perfecte blogpost bevat cijfers, lijstjes, oplossingen, statistieken en véél meer!

Geweldige content creëer je niet alleen voor je eigen plezier. De juiste content zal immers veel lezers aantrekken. Op die manier haal je trafiek naar de website van je bedrijf en genereer je conversies. Bovendien doen goed geschreven blogs wonderen voor de autoriteit van je website en zorgen ze voor een hoop links. Google beloont goede content met een hogere plaats in de zoekresultaten, terwijl slechte content minder zichtbaar wordt. Maar let op: de wereld van de content marketing wordt steeds harder, misschien dreigt er wel een content shock. Redenen genoeg dus om jouw 13-in-een-dozijn-blogberichten om te toveren in epische content!

 

Fantastische content schrijven: begin met een boeiend onderwerp

Aantrekkelijke content begint met het verzinnen van een boeiend onderwerp. Dat kan een hele opgave zijn. Gelukkig zijn er meer dan genoeg manieren om inspiratie op te doen voor het onderwerp van je volgende post.

  • LinkedIn groepen, Google+ en fora: hier ontdek je wat professionals in jouw vakgebied en je doelpubliek bezighoudt.
  • De populairste zoekopdrachten op Google kan je zien via Google Hot Trends. Zo weet je waar mensen in jouw omgeving vandaag in geïnteresseerd zijn.
  •  Ook uit blogs van andere mensen kan je heel wat inspiratie opdoen voor je eigen blog. Zorg natuurlijk wel voor een originele insteek en een verschillende aanpak en schrijfstijl.
  •  Blijf zelf op de hoogte van nieuwigheden die interessant zijn voor je doelgroep, en gebruik die als insteek voor een actueel blogbericht. Diensten zoals Google Alerts en Mention helpen je hierbij een handje.

 

Onmisbare elementen voor content die je met verstomming slaat

Een fantastisch blogbericht bestaat natuurlijk niet gewoon uit enkele paragrafen tekst. Wie zijn content de moeite waard wil maken, doet er goed aan om een of meerdere van de volgende elementen erin te verwerken:

  •  Een overzichtelijk lijstje met een handige opsomming.
  • Praktische tips waarmee je meteen aan de slag kan.
  • Spannende content, verduidelijkt met afbeeldingen, diagrammen, …
  •  Een oplossing voor een probleem waar veel mensen mee kampen.
  • Boeiende statistieken, interessante cijfers en feiten waarvan je mond openvalt.
  •   … of breek gewoon met alle regels en doe je eigen ding!

 

Top tips die je blogbericht net dat tikkeltje extra geven

Op zoek naar een speciale manier om je blogpost te doen opvallen? Dan helpen deze tips je vast al een heel eind op weg:

Tips voor content met extra veel pit!

  • Loop de kantjes er vanaf. Met een pittige titel en gedurfde content trek je zeker de aandacht. Zorg er wel voor dat dit strookt met je merkimago. Niet voor iedereen weggelegd dus.
  • Praat anderen niet na. Ga in tegen de heersende opinie en je bent het gespreksonderwerp van de dag. Zorg wel voor goede argumenten. Niet alle onderwerpen zijn hiervoor geschikt.
  • Focus op terugkerende evenementen. Dat kan een feestdag zijn, het begin van de solden, een boeiend evenement of nog iets heel anders waar je klanten graag over lezen. Zorg elke keer voor een originele benadering.
  • Is er iets in het nieuws dat je kan linken aan je product of merk? Gebruik dit trending topic dan zeker om bezoekers naar je blog te halen!

Tom Bogaert

Tom is CEO van Onlyhumans en gepassioneerd blogger over digitale marketing, met een overduidelijke en evidente voorliefde om via Search, Content & Social marketing merken menselijker te maken.

Lees meer van Tom