Onlyhumans

Content marketingCopywritingLandingspagina schrijvenMeer topics Websteksten schrijven

28.11.2014 - Content

Deze fouten moet je vermijden bij het schrijven van landingspagina’s

Je hebt het waarschijnlijk al meegemaakt: je klikt op een advertentie en je wil de voorwaarden en de prijs van het product te weten komen, maar moet oneindig veel klikken om de juiste informatie bij elkaar te sprokkelen. Veel mensen haken daardoor al snel af en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom bundelen we enkele tips om een goede landingspagina te schrijven.

Geef voldoende informatie

Het is ontzettend belangrijk om op de landingspagina voldoende informatie te vermelden. Mensen willen in één oogopslag de belangrijkste kenmerken van een product ontdekken of achterhalen welke producten een bedrijf aanbiedt. Vermeld daarom duidelijk wat de prijs, de voorwaarden, kenmerken,… van je producten zijn.

Plaats daarnaast ook een duidelijke call-to-action knop. Zijn bezoekers overtuigd van je vakmanschap en de kwaliteit van je producten? Geef hen dan ook de kans om je product aan te kopen, een offerte aan te vragen of meer informatie aan te vragen. Bij de call-to-action knop kan je ook vermelden wat ze op de volgende pagina kunnen verwachten.

 

Een duidelijke boodschap

Een pagina met misleidende of verwarrende informatie leidt tot frustratie, waardoor klanten zullen afhaken. Dit verhoogt de bounce rate, het aantal mensen die op je landingspagina terechtkomt en daarna de website verlaat zonder een andere pagina te raadplegen. Ga voor een duidelijke en begrijpelijke boodschap. Laat de pagina op voorhand door een aantal mensen lezen die niets over je producten afweten. Ga ook in de contactformulieren na welke vragen vaak voorkomen en voeg deze informatie, indien nodig, onmiddellijk toe aan de landingspagina.

Bied potentiële klanten de informatie die ze zoeken.

Speel in op de intenties met intent marketing

In principe mag elke landingspagina maar één doel hebben. Een pagina die tegelijkertijd meer awareness wil creëren en aanzet tot verkoop heeft geen eenduidige boodschap. Bekijk daarom de intenties van de zoekopdrachten en creëer daarbij verschillende advertentiegroepen in Google Adwords. Maak bijvoorbeeld een advertentiegroep aan met enkel de naam van het product, bijvoorbeeld zwembad. Een andere advertentiegroep met de zoekwoordencombinaties ‘zwembad kopen’ omvat een aankoopintentie. Voor elke intentie een andere landingspagina schrijven, is de ideale situatie. Het gebruik van intent marketing biedt potentiële klanten namelijk exact de informatie waarnaar ze op zoek zijn. Dit zal hen bijgevolg sneller over de streep trekken om een aankoop te doen.

 

Stem je advertentie af op je landingspagina

Ook een goede match tussen de advertenties en de landingspagina is een must. Op die manier creëer je met je advertenties de juiste verwachtingen. Schrijf je bijvoorbeeld in je advertentie dat er korting is? Vermeld dit dan ook op de landingspagina. Consistentie is hierbij zeer belangrijk. Hou dezelfde schrijfstijl aan in beide vormen. Zo creëer je geen verwarring.

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans