16.11.2013 - Content

6 manieren om je blogpost visueel aantrekkelijker te maken

Een blogpost boordevol tekst zal niet veel lezers aantrekken. Zeker online zijn we niet snel geneigd om grote blokken tekst te lezen, maar zullen we eerder een tekst scannen. Door je blogposts visueel aantrekkelijker te maken zullen mensen langer blijven hangen op je pagina omdat hun nieuwsgierigheid geprikkeld wordt. Als de inhoud van je post hen vervolgens kan overtuigen om door te klikken op je website, zit je helemaal goed!

Quotes als afbeelding

Verberg sterke quotes niet in een lange tekstparagraaf. Maak van je quote een afbeelding en plaats hem naast de tekst, zo zal hij meer opvallen. Bovendien verander je op deze manier een simpel stuk tekst in een grafisch element. Een handige en gratis tool hiervoor vind je op de website behappy.me/generator.

Grote cijfers als afbeelding

Net zoals een uitgelichte quote een sterk visueel element is, zijn grote statistieken en cijfers dat ook. Verwerk het meest opvallende cijfer uit je blogpost dus in een afbeelding.

Kies voor ronde afbeeldingen

Afbeeldingen zijn een van de belangrijkste manieren om de posts op je blog visueel aantrekkelijker te maken. Heb je daarbij al eens aan ronde afbeeldingen in plaats van vierkante gedacht? Afbeeldingen met verschillende vormen zijn leuk en creatief. Bovendien kunnen ronde vormen meer rust brengen op een pagina.

Werk met opsommingen

Aangezien lezers je tekst zullen scannen, zijn opsommingen een goed tekstueel én visueel element. Met enkele mooie bulletpoints trek je meteen de aandacht, ze vallen op tussen blokken tekst. Maak de inhoud van je opsomming interessant, zo verhoog je de kans dat iemand die in de eerste plaats aangetrokken werd door dit visuele element toch de rest van de tekst zal lezen.

Gebruik een uitgelichte afbeelding

Wat je ook post op je blog, zorg ervoor dat je altijd een uitgelichte afbeelding toevoegt. Deze afbeelding staat bovenaan je blogpost en is bij voorkeur minimum half zo breed als je tekstkolom. Het is de bedoeling dat je de aandacht van de lezer trekt met een grote en visueel opvallende afbeelding. Plaats daaronder een interessante titel en je bent goed vertrokken!

Bewerk je tekst

Door stukken tekst in het vet te zetten, te onderlijnen of cursief te schrijven trek je de aandacht van een scannende lezer. Dit zijn slechts kleine dingen, maar toch zijn ze van groot belang om je blogpost visueel aantrekkelijk te maken. Zeker doen dus!

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans